Frida Ronge, Nordisk sushi

Frida Ronge, Nordisk sushi

Leseeksemplar fra Press forlag

 

Nå har jeg sett igjennom denne boken to ganger. Her er så mye spennende.

Hver gang lærer jeg noe nytt.

Noe av det er foreløpig for avansert for meg, for jeg er en nybegynner i å lage sushi.

Jeg bor også på et lite sted, der tilgang på rå fisk er dårlig.

Det er derfor ikke der jeg begynner. De oppskriftene kan jeg studere mer senere.

 

 

Når jeg leser kokebøker legger jeg bokmerke der jeg finner noe som skal testes.

Her ble det mange bokmerker.

Allerede har jeg funnet mange retter jeg skal prøve.

Og når de er prøvd, da skal jeg plukke flere, blant annet  Chirashi sushi(bowls). Der er sushirisen i bunnen av en skål og de andre ingrediensene legges på toppen. Supert hvis man er alene. Da trenger man ikke å rulle noriark, som jeg foreløpig synes er tidkrevende.

Sushitaco skal vi ha. Der setter man frem ingredienser og man fyller kremmerhus av noriark, hver til seg.

Det skal jeg  be familien på.

 

 

Sprøstekt nakkekotelett med hoisinsaus skal testes.

Og regnbuemaki uten ris med peanøttsaus.

Gunkan maki med krabbe og vårløk.

Her ligger risen underst og så fyll på toppen.

 

Jeg skal prøve med rekesalat og en med laks og kremost.

Skjønner dere eller?

Her er så mye godt.

Jeg skal også lage oppskriften på syltet kålrot som kan brukes istedenfor ingefær.

Men jeg må en tur på Asia butikk.

Det er noen ingredienser jeg mangler til noe av dette.

Lager du sushi hjemme, er dette boken for deg.

Og husk du kan sette ditt eget preg på det, bruke det du liker.

Matblogger kommer utover vinteren etterhvert som jeg tester.

 

 

Fra omslaget:

I Norge er vi så heldige at vi har tilgang på verdens beste fisk. Fisk er godt, det er sunt og det er lett å tilberede. Likevel har terskelen vært høy for å lage sushi hjemme på egen hånd. Det vil den svenske stjernekokken Frida Ronge gjøre noe med. I Nordisk sushi viser hun hvor lite som skal til for å lage sushi eller andre japanskinspirerte retter tilpasset nordiske råvarer. I boken finner du flere oppskrifter på den vanligste sushivarianten, nigiri, samt en mengde oppskrifter på maki, sashimi, temaki og sushi bowls. I tillegg til retter med fisk og skalldyr, så får du også oppskrifter på retter med kjøtt, grønnsaker og sopp, samt noen fristende søte desserter.

FRIDA RONGE er en prisvinnende og erfaren kokk som i alle år har spesialisert seg på fisk. Hun har vært kjøkkensjef på Råkultur i Stockholm, grunnla vRå restaurant i Gøteborg og har siden 2017 vært Culinary Director på TAK i Stockholm. Høsten 2022 åpner hun restauranten TAK Oslo på det nye storhotellet Sommerro.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg