Ken Follett, Aftentid og morgengry

 

Ken Follett, Aftentid og morgengry

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Ken Follett er en forfatter jeg liker godt. Jeg har ikke lest alt av han. Stormenes tid er favoritten. Århundre-trilogien ga jeg opp, 150 sider ut i første boken, da jeg syntes det ble så mye ekstra visvas med elskerinneprat, men jeg må vel prøve på igjen. Jeg har nemlig alle tre.
Jeg gledet meg til Aftentid og morgengry, og den innfridde.

Jeg har noen få sider igjen, som jeg skal kose meg med nå, før jeg poster desemberoversikten. Tenk at jeg nådde å lese alle i den store stabelen. Det var jo en del lettleste julebøker, men den siste uken har det vært lite lesing.
Aftentid og morgengry, er bare topp. Den har alt, romantikk, mysterier, spenning, røveri, vikinger, slue biskoper, maktsyke og kyniske familiemedlemmer, men også humor og kos. En koloss av en bok, slik en Follet bok ofte er, 716 sider. I motsetning til Kjempenes fall, som jeg syntes ble for treg, er det i denne noe som skjer hele tiden, jevnt driv. Stormenes tid, I all evighet og nå denne, kan lett leses frittstående, men har du ikke lest noen av de, start gjerne fra starten. Aftentid og morgengry er fra tiden før Stormenes tid og er ikke så barbarisk som jeg synes å huske Stormenes tid var. Stormenes tid er også filmatisert. Det er jo ikke rosenrødt å leve i denne tiden med  maktkamper og herjinger.
Anbefales varmt.

 


Aftentid og morgengry
er en mesterlig fortelling om ambisjoner og rivalisering, død og fødsel, hat og kjærlighet. Året er 997 og England er under angrep fra alle kanter. Kongens grep om landet er svekket, de mektige utnytter de svakeste, og blodsutgytelser er dagligdagse. I denne kaotiske tiden følger vi tre personer: Edgar, Ragna og Wilf, gjennom deres vanskeligheter, håp og drømmer.

For tretti år siden møtte vi første gang Kingsbridges innbyggere i Stormenes tid. Med Aftentid og morgengry tar Ken Follett oss nå med på en unik reise tilbake til de dramatiske hendelsene før Stormenes tid.

 

Desember:


Simon Stranger, Adventstjernen

Bente Pedersen, Fjorten dager i desember

Rosie Curtis, Et ønske til jul

Kristin S. Ålovsrud, Gledelig jul

Daisy Bell, Julegjesten

Adventsgaven, Jenny Gladwell

Julebok-kavalkade 2020, 20 bøker

Silje O. Ulstein, Krypdyrmemoarer

Kristin Dons-Wallebek, Bak hver en dør

William Shaw, Gravens hemmeligheter 

Holly Miller, Synet av deg

Lars Kepler, Speilmannen

 

September:

Bøker lest september 20, 19 bøker, pluss 2 hemmelige fra forrige måned

 

Oktober:

Bøker lest oktober 2020, 17 bøker

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

 

November:

Bøker lest november 2020, 18 bøker

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg