Isabel Allende, Over havet

Isabel Allende, Over havet

Leseeksemplar fra Gyldendal

Stor glede over ny Isabel Allende. Jeg har et mål om å lese alle hennes bøker, men jeg er langt fra i mål.

Dette sier forfatteren om romanen:

Det er en roman, men hendelsene og de historiske personen er virkelige. Karakterene er fiktive men inspirert av mennesker jeg har kjent. Men jeg har ikke måtte bruke fantasien stort, for gjennom de grundige undersøkelsene jeg bestandig utfører før hver bok, har jeg funnet mer enn nok materiale. Denne boken skrev seg slik sett selv, som om jeg ble fortalt hva jeg skal skrive.

Hun er en stor historieforteller. Lite avsnitt og jeg måtte holde tunga beint i munnen, men igjen en flott historie, både gripende og lærerikt, om borgerkrig i Spania og Chile. Rart å lese om fredelige Venezuela som tar imot flyktninger. De slapp ikke unna de heller. Leste i fjor høst Det ble natt i Caracas, fra Venezuela. Den anbefales også.

Omtale om Etter vinteren.

Isabel Allende, Etter vinteren

 

 

Fra bak på boken :
Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona. Gravide Roser og svogeren Víctor ​​krysser Pyreneene til fots for å komme seg i trygghet. Rosers kjæreste og Victors bror, Guillem, er død, og omstendighetene tvinger Roser og Victor til å inngå et ekteskap som ingen av dem ønsker.

Fra Frankrike reiser de over havet med skipet «Winnipeg», som ble chartret av poeten Pablo Neruda og brakte mer enn to tusen spanjoler til Chile – «det lange kronbladet av hav og snø» som det kalles med poetens ord. De starter et nytt liv som byr på mange prøvelser, og det som gir dem mot til å fortsette er håpet om en dag å kunne reise tilbake til Spania.

Vil du være med i den nystartede gruppen på Facebook for bokinspirasjon, velkommen.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg