Hunter Biden, Alt det vakre
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Rus kan ramme enhver familie, også en velutdannet, rik og på alle måter suksessfylt presidentsønn. Litt politikk er det. Han har et behov for å forsvare seg mot alle beskyldninger, men mest av alt bretter han ut rusavhengigheten. Det er jo en biografi så han forteller også mye fra oppveksten. Han var bare tre år når moren og søsteren ble drept i en bilulykke. Når så broren dør av kreft, tipper det over helt. Han mister fotfestet. Etter flere perioder med rus før, var veien tilbake kort.
Han rømmer fra jobb og familie, leier seg hotellrom og bare ruser seg uten tanke for noe annet. Vokst opp i en familie fylt av kjærlighet betyr ingenting når avhengigheten suger det til seg.
Sterk historie. Alle kan falle, uansett bakgrunn
Jeg kommer fra en familie som er blitt sammensveiset av tragedier og knyttet til hverandre med en særegen, usvikelig kjærlighet.» skriver Hunter Biden i sin dypt rørende selvbiografi, som på engelsk har tittelen Beautiful Things. I boken forteller han en oppsiktsvekkende historie om avhengighet, tap og selvopprettholdelse.
Alt det vakre viser usminket hvordan Hunter Biden i årene etter broren Beaus død henfalt til stoffmisbruk, og gir et smertefullt innblikk i hans lange og tunge vei til rusfrihet. Det er en bok om en helt spesiell familie, med en helt spesiell historie. Det er også en fortelling om Joe, en helt spesiell far, som etter kona og datterens brå og tragiske død, måtte kombinere livet som nyvalgt senator med en tilværelse som alenefar for to små gutter.
At den samme faren skulle ende opp som USAs 46. president gjør Alt det vakre til en desto mer bemerkelsesverdig bok. Sjelden har en sittende president og hans familie blitt skildret så hudløst og kjærlig fra innsiden.
Nå leser jeg:
Berit Rødstøl, Etter punktum
Leseeksemplar fra Samlaget.
Rødstøl er født i nabobygda til der jeg er født, midt opp i fagre Romsdalen. Jeg har ikke lest noe av henne før så jeg håper jeg liker denne romanen.
Ei bygd som ikkje gløymer.
Ei ung jente døyr i ei tragisk bussulykke og fører ei lita vestlandsbygd inn i ei tåke av sorg og fordømming. Femten år seinare vender dottera til bussjåføren attende for å ta over garden og blir overraska av ei bygd som ikkje har gløymt. Romanen handlar om det som skjer etter at punktum er sett. Om ei kollektiv sorg som ikkje vil gro, om retten til å sørgje og om å arve ein annan si skuld.
Fra Wikipedia:
Berit Rødstøl (født 30. mai 1979 i Rauma) er en norsk forfatter, journalist og dokumentarfilmskaper.
Rødstøl er oppvokst på Verma. Hun har studert dokumentarfilm ved Høgskolen i Lillehammer. I perioden 2007–08 studerte hun ved Skrivekunst-akademiet i Hordaland. Rødstøl har tidligere arbeidet som programskaper og journalist i NRK og som kommunikasjonsrådgiver ved Den Norske Turistforening. Rødstøl har også vært filmkommisjonær ved Midgard film Commission.
August:
Lesestabel august 2021, Tema: Fyttirakkern, hvor jeg gleder meg
Ellen Vahr, Bakeriet i Brooklyn
Elisabeth Åsbrink, Forlattheten
Erling Gangsøy Greftegreff, Rovdyr
Januar:
Bøker lest januar 2020, 22 bøker
Februar:
Bøker lest februar 2021, 17 bøker
Mars:
Bøker lest mars 2021, 17 bøker
April:
Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig
Mai:
Bøker lest mai 2021. 5,5 murstein og 1 roman
Juni:
Bøker lest juni 2021, tema før år 1900, 12 bøker
Juli:
Bøker lest juli 2021, 14 bøker
Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:
http://Www.Facebook.com/Lillasjel
Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.
Bokinspirasjon for alle.
https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share