Harde diskusjoner i heimen


Siste dråper av juicen min.

I morgen får jeg lage blåbærsmoothie igjen, må bytte litt på.

Leste ut Kirsti Eline Torhaugs bok, basert på historien til hennes onkel Per, blant annet.

Den var så bra at jeg bare måtte lage et YouTube klipp igjen.

 

https://lillasjel.blogg.no/kirsti-eline-torhaug-fornuftens-skjore-grense.html

Nå er jeg klar for første bok denne måneden. Natasha Lester, En ny verden.

Leseeksemplar.

Været er nydelig.

Nå er våren her for fullt.

Jeg hadde derfor en ganske så hard diskusjon med meg selv om at jeg må i gang med å gå tur.

Jeg kan ikke være avhengig av at andre er med, jeg må dra meg avsted alene.

Hvis ikke, utsetter jeg det.

Likevel gjorde jeg avtale med en venn, men så kom det noe i veien.

Da var det meningen jeg skulle ta meg selv i nakken og pushe meg ut.

Jeg tuslet oppover bakkene her

Jeg tenker nemlig at jeg må gå fra hjemme.

Skal jeg bruke bil, ja da vokser dørstokkmila

Men hva gjorde jeg, jo gikk noen hundre meter oppover bakken og fikk se ei anna venninne, ute i hagen.

Da fikk jeg kaffe og en god prat der og så tuslet jeg hjem igjen.

Jojo, jeg gikk ut og nå står skoene fremme.

 

Og jeg kom litt høyere opp enn der jeg bor.

Hjem igjen kom jeg også.

 

 

Aksjon spise ut av skapene, pågår for fullt.

Denne pastaen er ett av prosjektene.

 

Og når jeg dro på ferie sist gang, hadde jeg to avokadoer i kjøleskapet.

Jeg frøs de også.

Vel, de egner seg dårlig til frysing.

De er bløte, men jeg visste råd jeg.

 

 

Jeg hadde den i sausen.

Hvit saus, spedde med fløte og fiskekraft og avocado.

Da slapp jeg å kaste den og ut av fryseskapet kom den også.

Kan sikkert brukes i smoothie også.

 

I ei ovnsform legger jeg 2 poteter, 1/2 søtpotet, purre, paprika, chili og persille

Så topper jeg med dagens fryseskapfangst.

2 skiver gammel kveite, en boks med noen biter lutefisk og 3 skiver fiskepudding.

 

Avocadosausen tømmes på

Inn i ovnen 200 grader, ca 40 min.

 

Men…. Det ble litt lenge.

Det var ikke noe usmakelig, sa jeg til gubben, som for anledningen stakk innom.

Neida, sa han. Men, det var vel ikke noe gastronomisk høydepunkt heller.

Og det måtte jeg si meg enig i.

Det ble overkokt.

Men skapet er litt tommere.

Men det rare er at  når man tar ut noe og så putter inn igjen det man ikke bruker, ja da ser det like fullt ut.

Jojo, sier gubben.

Du får trøste deg med at det er mer luft inni der, mellom pakkene.

Og i morgen skal jeg ta opp en svinesteik.

Da blir det god plass da.

 

Middag spist, fortsatt mulig å sitte ute.

Men jeg må inn og se MasterChef.

Jeg så ikke i går, enda gubben minte meg på det.

Hvorfor? Jo fordi jeg trodde det var søndag.

Vi så ikke Lauritzen heller, av samme årsak.

 

Til og med Tutta har tatt turen ut fra dusjen.

 

Da er det vår ja.

Deilige dager.

I dag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg