Forbereder Tapas

 

I dag lager jeg mat.

Noen spør seg nok hvorfor jeg styrer slik når jeg slett ikke må og ikke har så mye krefter hatt i det siste.

Egentlig har gjestene med seg så mye mat, at jeg kunne nesten latt være.

Men jeg liker å lage mat og jeg er god til det.

Og den følelsen trenger jeg iblant,  når jeg bare går hjemme og surrer.

Husarbeid kan jeg ikke fordra, derfor er det vanskelig å motivere seg til å komme opp av stolen, for å gjøre noe du synes er gørr.

Matlaging derimot, det er gøy, ihvertfall slik mat vi skal ha i dag.

Da gir det en mestringsfølelse og det er bare så godt.

Så langt i dag, har kroppen vært velvillig.

Jeg begynte rett etter frokost og holdt på 1,5 time.

Riktignok var jeg litt skjelven i beina,  men det gikk fint.

Nå har jeg laaaaaaang pause,  hvor jeg krysser av hva som er gjort og hva jeg har igjen.

Litt planlegging av gleder, gjør dagen god

I det jeg ser nå på denne bloggen, ser jeg med en gang hva jeg glemte å kjøpe i går, nemlig fetaost.

Det må gubben kjøpe når han skal ut og kjøpe Vg.

Dette viser hvor viktig det er å skrive lister.

Jeg hadde helt glemt av at jeg hadde lyst til å lage fetaost i ovnen.

Enda en av de tingene jeg absolutt kunne droppet, men har bare så lyst til å lage.

 

Roboten vasker gulvene

 

 

 

Først hakker jeg masse hvitløk i hvitløkspressen. Jeg kutter ikke for hver enkelt rett, for da må samme operasjonene gjentas og blir mer tidkrevende.

 

Da passer det at jeg har litt plass til en liten form med fetaost. Ingen av disse rettene er tidkrevende, men uansett hvor fort gjort det er, blir det mye hvis alt skal gjøres samtidig. Derfor begynner jeg tidlig. Ikke kan alt i ovnen samtidig heller for det er ulik steketid. Men det skal stå klart. Småpoteter. Paprika, hvitløk, litt olje, salt og pepper. Kyllingvinger, litt olje på. Skal ikke krydres for de skal i Tigersaus etter at de er stekt. Tortillachips skal varmes. Vingene serveres med rømmedip (rømme, majones, sitron, hvitløk, salt, pepper). Så bærer jeg alt på balkongen, der det i dag er kjøleskapstemperatur.

 

 

I går hadde vi familietaco. Restene av tomater, paprika, rødløk, mais, går i scampiformen. Det er viktig å bruke opp alt, ikke kaste.

 

 

En av mine favorittretter. Scampi. Rester av ananas fra taco, mango, hvitløk, chili, tomat, paprika, vårløk, persille, olivenolje, sitron, salt og pepper. Hva mangler? Jo scampien. Den vil jeg ikke ha i, før det nærmer seg steking for sitronen vil “steke'” scampien.

Forundrer meg ikke om jeg glemmer den på slutten, når jeg blir litt stresset. Ville vært likt meg.Når vi hadde grillfest, glemte jeg å steke poteten. Og en annen gang stod scampien fortsatt i kjøleskapet, i det vi skulle spise.

 

Broccolisalat skulle jeg egentlig ikke lage, men vips så var den lagt.

Broccoli, mango, granateple, litt rødløk, sitron, salt og pepper, valnøtter, creme fraiche.

Jeg har glemt å ha i valnøtter så det må jeg gjøre i neste økt.

Noen skulle ha med sag laks med mango i dag og det vil være nydelig til denne broccolisalaten.

 

 

 

Grønnsaker klar som skal serveres til svinefileten. Rødløk ble med fordi jeg hadde igjen en halv fra broccolisalaten. Mangoen skal være med så den blir brukt opp.

 

Neste økt blir:

Marinering av kjøttet. Lage klar formen med fetaost. Tomatsalat med ruccola, hvitløk og mozzarella. Ostefat. Valnøtter i broccolisalaten.

 

Når det nærmer seg:

Steke kjøtt og deretter grønnsaker

Kyllingvinger i ovnen

Potetene og paprika og fetaost og scampi

chipsen tidsnok når man tar ut det andre.

Neste økt!

 

Tomat og Mozzarella salat, med hvitløk, basilikum, olivenolje, ruccola, salt og pepper

 

 

Bakt feta. Tomat, paprika, chili, hvitløk, persille, olje. Dekkes med folie, ovnen

Asparges var overflødig, kunne vært droppet tror jeg. Da mangler kun eple og det kan jeg ikke ha på før det nærmer seg.

Da er det hvile igjen en times tid, før siste innspurt.

I dag

 

Ps. Fortsettelse følger hvis jeg husker å ta bilder

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg