Da er jeg klar


Da er jeg klar.

tror jeg i hverfall.

Klar til å starte ny dag og ny uke.

I dag var jeg så forundret over at ingen hadde satt ut søpla.

Jeg hadde glemt det og det er jo tirsdag.

Trodde jeg.

Gubben dro på søndag denne uken, ikke mandag og det er jo nok til å surre med mitt hode.

I går gjorde jeg ingenting og det ble jeg ikke ferdig med.

Derfor tar jeg en ny økt i dag.

I tillegg til litt Lillasjelarbeid.

 

 

Jeg har også kjøleskapet fullt av grønnsaker etter 5 dagers dietten.

Noen tror den dietten er noe jeg går på for å slanke meg.

Å gå ned i vekt, er bare en sideeffekt.

Det er stoffskiftelegen min som ønsket jeg skulle prøve denne dietten som leger på Balderklinikken har utarbeidet.

Han håper at jeg kan få insulinet ned til normale høyder.

Det er indre stress og insulin som holder vekta oppe, ikke kostholdet.

Selv er jeg usikker, men var villig til å prøve, etter å ha tenkt på det i fem år, ja, jeg er litt treg.

Det var når han ville jeg skulle prøve diabetessprøytene at jeg fikk panikk.

Bedre med mat enn kjemikalier tenker jeg.

 

Lørdag lagde jeg sushi igjen og nå brukte jeg bare halve tiden.

Jeg var veldig glad for det, for kroppen var medtatt etter dietten denne gang.

Jeg må bare innrømme at jeg har ikke vært flink å meditere.

Det kan være noe av årsaken.

Men nå har jeg igjen ris, laks og scampi.

Jeg tenkte derfor å lage en sushibowl i dag.

Det som haster mest å få brukt opp er isberg og ruccola.

Deretter blomkål og broccoli.

Rotgrønnsakene tåler nok å ligge til helga.

Formen stiger og det er begynn å bevege deg, uke, så i morgen skal jeg gå en tur på butikken.

Fetaost, mozarella, chili og tomater, må jeg ha

 

Fredag kommer gubben hjem, så da blir det servering til to, en ukes tid.

Da skal jeg lage retter fra disse kokebøkene.

De har jeg fått fra forlaget Press og fra Aschehoug.

I tillegg skal jeg koke spicy kyllingsuppe en dag.

Etter egen oppskrift.

Kyllingsuppe med fersk pasta

Kanskje jeg skal lage pasta selv for det har jeg ikke gjort på evigheter.

 

Jeg tester den nye kniven jeg fikk til jul.

Den skal kun brukes til sushi.

Det gikk som en lek å kutte i dag, men jeg var livredd for fingrene mine.

Jeg og skarpe kniver, humret gubben, når det senere kom på snakk.

Men jeg må bare vise frem sushien min, for den var jeg kry av.

 

Chili/hvitløksmajones og blåmuggdip, det siste til potetgull.

Men middagen ble forsinket for gubben kom senere hjem og vi ble så mette at vi greide lite snacks.

 

Jeg liker mango og avocado.

I majonesen har jeg blandet inn vårløk.

 

Scampi kjøpte jeg på en restaurant for å spare litt arbeid og det var lurt.

Lettere når de er rette. De var så tykke at jeg delte dem. Fire hadde derfor vært nok.

 

 

 

Jeg mangler enda litt ferdigheter når det gjelder å rulle de sammen, og få kantene fine, men det kommer seg.

Ble de ikke fine?

 

Det skulle vært en ørliten dråpe mer eddik i risen og noen korn salt.

Utenom det, var det ganske så perfekt.

Det er veldig godt med en ørliten bit jordbær på toppen.

Jeg brukte bare 1,5 jordbær 😂

Nam

Nå er det frokost her.

Deilig.

Så skal jeg lese litt og så jobbe litt.

I dag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg