Celeste Ng, Små branner overalt

Celeste Ng, Små branner overalt

Jeg har lest en bok av Celeste Ng, det var hennes første og det er den som er omtalt under her:

Celeste Ng, Alt jeg ikke sa

Den het Alt jeg ikke sa. Og det er litt det som er temaet her i denne boken også. Det vi ikke sier, det vi sier, det vi ikke gjør men burde ha gjort og det vi gjør, og ikke burde gjort. Det handler om å være menneske rett og slett, å være familie.

Bøkene til Celeste Ng, får meg til å tenke over hva jeg selv ville gjort, og hva jeg selv ville ha sagt. Vi er alle preget av oppvekst og miljø og det påvirker måten vi er på, sammen med personligheten vår.

Det går noen sider ut i boken før man blir kjent med persongalleriet. Vi må under huden på hver enkelt og det krever noen sider, men etterhvert blir jeg så glad i dem alle sammen.

Jeg synes boken er mesterlig skrevet og enda har jeg ikke helt bestemt meg for hva som er min mening i de temaene som er diskutert og nettopp det er jo så spennende, at hun får mine små grå til å våkne opp litt og fundere på hvordan er jeg selv som menneske, hva ville jeg gjort hvis det var meg.

Jeg gleder meg allerede til neste bok av Celeste Ng, en av mine favoritter som jeg må lese alle av.

 

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm og boken er et leseeksemplar.

I Shaker Heights er alt nøye planlagt, fra de symmetriske veiene og husenes avstemte farger til de vellykkede livene til menneskene som bor der. Og ingen speiler dette bedre enn Elena Richardson, som har det å følge reglene som sin rettesnor i livet.

En dag kommer den gåtefulle kunstneren Mia og hennes tenåringsdatter Pearl til nabolaget og leier et hus av familien Richardson. Mia og Pearl knytter seg raskt til de fire barna i Richardson-familien. Men Mia bærer med seg en mørk fortid og en faretruende lettbent holdning til hva man bør og ikke bør gjøre.

Da gamle venner av Richardson-familien forsøker å adoptere et kinesisk-amerikansk spedbarn, bryter det ut en opprivende kamp om foreldreretten. Mia og Elena havner på hver sin side, og Elena bestemmer seg for å få Mias hemmeligheter opp og fram i lyset. Men Elenas besettelse etter å finne sannheten viser seg å få uventede og dramatiske konsekvenser.

Små branner overalt er en dypt fascinerende og elegant fortalt roman om hemmeligheter, identitet og forholdet mellom mødre og døtre – og avslører faren ved å tro at du er trygg om du bare følger reglene.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg