Aurstad & Westberg, Stråmann

Aurstad & Westberg, Stråmann

Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

 

Jeg har lest en bok tidligere av Aurstad & Westberg og likte den svært godt, for den var annerledes.

Det var Djeveldansen.

Aurstad & Westberg, Djeveldansen

Dette er en ny serie om frilansskribenten Robert Winter og er fra vår tid.

Jeg ble faktisk litt lei av Robert i starten, det tok litt tid før spenningen begynte. Kunne derfor ønsket meg mer spenning i starten av boken, men når den først tok av, var det spennende nok og jeg gjettet ikke hvordan det hele hang sammen, noe som er bra. Ingen makabre detaljer for de som ikke liker det.

Jeg kommer nok til å lese neste bok om Winter og håper på enda mer spenning da, men jeg må innrømme at jeg savner litt det spesielle med Djeveldansen, at vi var i Kristiania i år 1900.

 

 

Giftig avfall i jorda, likfunn og en karriere i grus. Og dette var sommeren Robert Vinters liv skulle få et løft. Akkurat da Robert Vinter trodde at livet nådde nye høyder, smeller det, både bokstavelig og i overført betydning. Robert blir avslørt som en fusker i bokfaget, og familien blir mistenkt for å stå bak en eksplosjon på et gjenvinningsanlegg. Robert må ta et tvilsomt skribentoppdrag, og snart er han truet fra flere hold. I møtet med en avdanket suksessforfatter, en sleip søppelbaron og en grisk bokbransje må Robert Vinter være tøffere enn han trodde var mulig – for å redde seg selv og familien sin fra gribbene.

Tore Aurstad & Carina Westberg har tidligere skrevet tre krimromaner fra et skittent og farlig Kristiania rundt forrige århundreskifte. De krimdebuterte med Blodpenger i 2013, den første boka om Wulfsberg og Nystuen. Oppfølgeren, Nattevandreren, ble nominert til Rivertonprisen. I 2019 ble også tredje bok, Djeveldansen, nominert til prisen for beste norske krimroman. Stråmann er den første boka om frilanskribenten Robert Vinter.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg