Aurstad & Westberg, Djeveldansen

Aurstad & Westberg, Djeveldansen

Dette var en spennende krimbok og veldig annerledes da handlingen er lagt til Kristiania i år 1900. Den var så spennende, at jeg måtte bare lese den ferdig før jeg kunne sove. Det ekleste nesten, er at den er faktisk like aktuell i dag. Jeg kan jo ikke her røpe hvorfor, men vi har de samme problemstillingene og de samme onde menneskene.

Og så er det jo morsomt med etterforskingen da, i oppdagelsessjef og oppdagelsesavdeling og disse nymotens greier de har i Amerika som heter fingeravtrykk. Ikke er det så enkelt å følge etter noen heller men de sender da ut en konstabel,hehe. Og for ikke å snakke om når det haster å få tak i assistanse og de må løpe etter hjelp. Dårlig med mobiltelefon på den tiden.

Dette var et virkelig høydepunkt for meg, forfriskende, selv om det er litt barbarisk. Ikke mulig å forstå alt ihvertfall så all ære til oppdagelsesavdelingen for å klare å oppklare mordene.

Jeg må bare få tak i de to første bøkene, Blodpenger og Nattevandreren.

Anbefales varmt til alle krimelskere. Noen blodige detaljer, men ikke så mange. Det er jo krim.

https://aurstadwestberg.com/wulfsberg-nystuen/

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Vigmostad & Bjørke og de har også sponset boken

https://www.bakomslaget.no/bker/2018/8/22/byr-opp-til-djeveldans

Hvit slavehandel, dekadent livsførsel og en lystmorder på tokt. Ingen skal si det bare var hyggelig i Oslo før i tida. 

Fascinerende personer, eksotiske miljøer og et plott som vil holde deg limt til sidene: La Djeveldansen lede deg inn i Kristianias farligste miljø.

Året er 1900, og Kristiania rammes av flere drap der likene er ille tilredt. Fullmektig Theodor Wulfsberg og hans betjent Bernt Nystuen frykter at Kristiania står over for en lystmorder som Londons Jack the Ripper. 

En særegen tatovering leder etterforskerne til et miljø med utspring i Berlins dekadente kunstnerkretser. Motivkretsen er mørk og dristig, og snart avdekkes også forbindelser til en kynisk underverden. Djeveldansen er i gang.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg