Aldri mer

Jeg har ikke bakt julekaker på årevis

Jeg lager kransekakedeig som gubben kjører ut på kenvooden, men jeg er ikke så begeistret for kransekake så jeg kaster meg ikke over den.

Han får ha den i fred stort sett.

Før lagde vi tredobbel porsjon, nå lager vi en.

De to siste årene har jeg derimot lagd brente mandler med kajennepepper.

Brente mandler med kajennepepper. Det skal noe til å spise bare en.

De er farlig gode

 

Her en dag kom barnebarnet hjem med brune pinner.

Og det var så himla godt.

Jeg tenkte at det må jeg ha.

Og de ble jo så gode.

Men hva skjer?

Jo jeg går nå her og spiser brune pinner om dagen.

Ja hvor sunt er det?

Heldigvis lagde jeg bare en porsjon, jeg holdt på å doble den.

Og jeg skjønner ikke de som lager julekaker lenge før jul, for det er nå når de er nystekt de er gode.

Men jeg trapper i meg sukkeret og melet.

Tror dere insulinresistensen min er glad i det eller?

Tenk hadde jeg spist slikt hver dag?

Da ville jeg ihvertfall hatt sukkersyke.

Nå husker jeg  hvorfor det ble slutt på julekakebaking.

Aldri mer, sier jeg, så godt er det ikke.

I dag

 

4 kommentarer
    1. Ja, sånn er det visst. Jeg har sagt at jeg må begynne å bake noe jeg ikke liker, for da lar jeg det vel være?? Brune pinner er jo like godt som karamell. Nesten alle er spist her allerede. Men vi baker bare små porsjoner, det er best. Når det er tomt, så er det tomt og et helt år til nesten gang. Ha en fin dag. Klemsiklem:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg