Hjemmebakt brød er lik kjærlighet

Å bake brød er veldig viktig for meg

Jeg følger hjertet mitt og gjør det jeg føler er riktig

Og hjemmebakte brød er en del av nettopp det

Jeg tror at kjøpbrødene i dag ikke er bra for oss

Glutenberiket mel og hurtigheving

Det blir som lim i tarmene våre og skaper problemer

Ja, nå har jeg ikke noe vitenskapelig bevis på dette

Jeg sier bare hva jeg tror

 

Jeg har bakt brød i 35 år

Plutselig en dag endret de seg

Samme oppskrift hele tiden

Men når de kom fra fryseren smuldret de i stykker

Jeg klødde meg i hodet både en og to ganger

 

I alle disse årene har jeg brukt en elekrolux mikser

Denne var utslitt og motoren hadde streiket

Jeg arvet en Kenvood Chef

Jeg tenkte at det nok var årsaken

Den var for dårlig

Den knadde ikke brødene nok

Jeg kjøpte meg derfor en stor Kenvood Major, den aller største

Men nei, ble ikke stort bedre

 

Jeg la merke til at gjæren hadde endret seg

Jeg bruker kun fersk gjær

Plutselig gikk brødene opp på halve tiden

Jeg fikk tips om å halvere gjærmengden

Se der ja, nå kom det seg

En times heving og brødene ble mye bedre

Det støtter teorien min om at hurtigheving ikke er bra

Skal det heve så hurtig må de ha mer lim(gluten) i melet

Husk igjen at dette er kun noen av mine 120 tusen tanker på en dag

Enda var jeg ikke helt fornøyd med brødene mine

 

Tror du ikke at jeg fikk et sånt søndagstilbud fra Komplett

Elektrolux på tilbud

Før jul påstod de på butikkene at den kostet nesten  seks tusen

Nå kostet den 3200

Jeg slo til

Nå er det solskinn og glede i brødheimen igjen

Brødtyvene er på plass

Ja, jeg baker 6 brød, for å ha i fryseren, men de har en tendens til å forsvinne før de blir fryst

Ett her og ett der og kommer det noen på besøk, sender jeg gjerne med ett der og

Der det er hjemmebakt brød er det også kjærlighet, omsorg og raushet

I dag

Oppskrift på hjemmebakt brød:

http://lillasjel.blogg.no/1360407296_kommunens_beste_brd.html

 

6 kommentarer
    1. Hjemmebakt brød er kjempegodt. Jeg bakte tre i går kveld. Tror du at for mye gjær gjør at de ferdige brødene smuler mer? jeg bruker tørrgjær og får gode resultat, men har noen ganger nå fått “smulebrød”. Da har jeg kanskje hatt 2 pk gjær til litt mer enn 2 kg mel. I går hadde jeg en pk til samme mengde, og de holdt sammen i dag. Skal bake brød på jobben på torsdag, så da går jeg får lite gjær og lang hevetid. Min mor sier 2-3 timer, men jeg har nok ikke ventet så lenge 🙂

    2. Fikk helt vann i munnen.
      Jeg er helt enig med deg om at kjøpebrød ikke er bra. Heller ikke hjemmebakt som har for mye gjær i seg. Langtidsheving og skikkelig bearbeidet deig gjør susen.
      Ha en fortryllende lørdagskveld 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg