Å bake brød er veldig viktig for meg
Jeg følger hjertet mitt og gjør det jeg føler er riktig
Og hjemmebakte brød er en del av nettopp det
Jeg tror at kjøpbrødene i dag ikke er bra for oss
Glutenberiket mel og hurtigheving
Det blir som lim i tarmene våre og skaper problemer
Ja, nå har jeg ikke noe vitenskapelig bevis på dette
Jeg sier bare hva jeg tror
Jeg har bakt brød i 35 år
Plutselig en dag endret de seg
Samme oppskrift hele tiden
Men når de kom fra fryseren smuldret de i stykker
Jeg klødde meg i hodet både en og to ganger
I alle disse årene har jeg brukt en elekrolux mikser
Denne var utslitt og motoren hadde streiket
Jeg arvet en Kenvood Chef
Jeg tenkte at det nok var årsaken
Den var for dårlig
Den knadde ikke brødene nok
Jeg kjøpte meg derfor en stor Kenvood Major, den aller største
Men nei, ble ikke stort bedre
Jeg la merke til at gjæren hadde endret seg
Jeg bruker kun fersk gjær
Plutselig gikk brødene opp på halve tiden
Jeg fikk tips om å halvere gjærmengden
Se der ja, nå kom det seg
En times heving og brødene ble mye bedre
Det støtter teorien min om at hurtigheving ikke er bra
Skal det heve så hurtig må de ha mer lim(gluten) i melet
Husk igjen at dette er kun noen av mine 120 tusen tanker på en dag
Enda var jeg ikke helt fornøyd med brødene mine
Tror du ikke at jeg fikk et sånt søndagstilbud fra Komplett
Elektrolux på tilbud
Før jul påstod de på butikkene at den kostet nesten seks tusen
Nå kostet den 3200
Jeg slo til
Nå er det solskinn og glede i brødheimen igjen
Brødtyvene er på plass
Ja, jeg baker 6 brød, for å ha i fryseren, men de har en tendens til å forsvinne før de blir fryst
Ett her og ett der og kommer det noen på besøk, sender jeg gjerne med ett der og
Der det er hjemmebakt brød er det også kjærlighet, omsorg og raushet
I dag
Oppskrift på hjemmebakt brød:
http://lillasjel.blogg.no/1360407296_kommunens_beste_brd.html
Det så super-godt ut 🙂 Med smør og godt pålegg <3 Nam <3
frodith: ja det er ikke noe som å komme hjem fra ferie og finne seg en skive hjemmebakt brød 🙂 nam
Hjemmebakt brød er kjempegodt. Jeg bakte tre i går kveld. Tror du at for mye gjær gjør at de ferdige brødene smuler mer? jeg bruker tørrgjær og får gode resultat, men har noen ganger nå fått “smulebrød”. Da har jeg kanskje hatt 2 pk gjær til litt mer enn 2 kg mel. I går hadde jeg en pk til samme mengde, og de holdt sammen i dag. Skal bake brød på jobben på torsdag, så da går jeg får lite gjær og lang hevetid. Min mor sier 2-3 timer, men jeg har nok ikke ventet så lenge 🙂
Fikk helt vann i munnen.
Jeg er helt enig med deg om at kjøpebrød ikke er bra. Heller ikke hjemmebakt som har for mye gjær i seg. Langtidsheving og skikkelig bearbeidet deig gjør susen.
Ha en fortryllende lørdagskveld 😀
Fru Stussli: jepp og ha en god natt,hehe
margarites: jeg hever en time, baker ut og så en halv time. Jeg liker ikke tørrgjær 🙂 mine smuldret etter å ha vært fryst