Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Når jeg har fersk fisk lager jeg gjerne blandaball
500 gr hyse eller lyr
500 gr poteter
1 løk
2,5 tssalt
pepper
Poteter og løk raspes fint i processoren
Fisken kjøres seig sammen med 2,5 ts salt og litt pepper
Ha i potet og løkblandingen og kjør det noen ganger så det blir en deig, skal ikke så mye til
Kok opp vann, ha i litt salt og Form baller med hendene og legg dem i gryten
Lla ballene trekke ca 40-45 min
Alle disse ballene ble det av denne deigen, nok til 5,-6 personer
Hvis man ikke spiser alle er de gode å steke sammen med bacon og poteter
Tenk fremover i td når man lager sånn mat så har man flere middager
Godt var det
Samtidig lagde jeg fiskekaker
http://lillasjel.blogg.no/1357497758_fiskekaker.html
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20562116)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20562116)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20562116)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20562116)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
wow.. så flink du er…
Så unektelig godt ut ja:)
takk for tips…jeg har aldri smakt blandaball…så jeg burde vel teste dette.
Jeg liker veldig godt matbloggene dine <3, så please fortsett med det <3
Liker også resten av bloggen, men det vet du vel allerede <3
Har tenkt mye på deg i det siste ...ang. det at du måtte begynne på medisiner igjen, og hvordan det går med alt <3 Klem fra Mette
passion4lifeandtravel: Takk for at du liker og ja , det blir flere matblogger:) Har noen enkle restemat retter på lur:) Ellers oppdaterer deg litt på fb:)
Min matgale verden: Ja, blandaball er godt:)
Tanja: Ja, når det gjelder hverdags matlaging er jeg en racer:)
mmm Takk for tips ! fikk jeg lyst til å lage : )
skytsengelen: 🙂 Lykke til:)
Å hadde jeg hatt fersk hyse eller lyr hadde jeg laget vanlig fiskemat, jeg bare elsker det. Selv om min mor er fra Sunnmøre, så kan jeg ikke huske vi hadde slike fiskeboller.
De selger de i butikken og hos fiskebilen her oppe, men jeg er ikke så glad i de masseproduserte 🙂 tror jeg er den eneste i vennekretsen som lager de. De blir jo helt glutenfrie og er veldig myke og fine men de smaker løk så det blir annerledes enn annen fiskemat. morsmiddag:
tror aldri jeg har sett det her i Bergen. Men å se om jeg får kjøpt meg hyse eller lyr.
De har det tom på Rena her 🙂 morsmiddag:
Jeg skal sjekke, men kan tenke meg det er lokalt
De er ikke så gode de som er å få kjøpt. De er så harde. Hjemmelagde er så myke og lette. De ferdige er mer som potetball både i farge og konsistens . morsmiddag:
Ja det vil jeg tro, må prøve å få tak i fisk
Ja, er det noe jeg savner her så er det fersk fisk. 🙂 morsmiddag:
Hyse og lyr er nok ikke hverdagskost her heller. Men det kan vel dukke opp av og til på en butikk med ferskvaredisk.
morsmiddag: Ja, det er det som ikke er her, butikk med fersk fisk. Vi har bare Rema, Kiwi og Bunnpris