Stina Jackson, Sølvveien

Stina Jackson, Sølvveien

Jeg hadde store forventninger til Sølvveien. Jeg har sett kun gode omtaler og tvilte ikke på de. Terningkast 6, kåret til Sveriges beste krimbok i 2018.

Jeg funderer på hva som er feil med meg. Jeg synes den var kjedelig. Etter de første hundre sidene var jeg lei av røyk, røkte, har røkt, tent sigarett, slukket sigarett, tok frem en sigarett, osv.

Beklager dette var ikke noe bok for meg.

Siden alle andre omtaler er veldig positiv, må du lese boken og bedømme selv for her er jeg tydeligvis på kollisjonskurs med de fleste.

 

Boken er et leseeksemplar fra Gyldendal

 

En spenningsroman om en forbrytelse og en studie av menneskets sinn.

I tre år har Lelle tilbrakt de lyse sommernettene med å kjøre bil. Han kjører ut på riksvei 95 som strekker seg gjennom landet og munner ut ved den norske grensen. Veien kalles Sølvveien.

For tre år siden forsvant hans syttenårige datter sporløst, og hennes forsvinning gnager i stykker Lelle innenifra.

Meja og hennes mor flytter til den vesle bygda der Lelle bor. Meja er like gammel som Lelles datter da hun forsvant. Da høsten mørkner, knyttes Lelles og Mejas skjebner sammen, og da ytterligere en ung jente forsvinner, blir livenes deres bundet sammen for alltid.

Sølvveien er en stemningsfull og gripende psykologisk spenningsroman. Med den lille bygda som bakgrunn, der alle kjenner alle, utvikler det seg et drama om å aldri gi opp, om å orke å være sterk når det er som mørkest.

terningkast6_logo

«Plottet er godt, språket er nøye tilpasset den underliggende stemningen. Det er et fåmælt folkeslag som beskrives, men det er sterke følelser som dirrer under overflaten. Det er spenning helt frem til mål.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Genuint kreativ krim fra Sverige» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Dette er en glimrende psykologisk thriller, med et godt plott, stramt og godt språk og med stigende spenning. Rett og slett en pangdebut.» Liv Lysaker, LO Media

«Ny svensk krimkomet.» Elin Brend Bjørhei, VG

2 kommentarer
  1. Så synd at denne ikke traff. Jeg hørte den på øret frem og tilbake til jobb, og likte den godt. Enkel å følge med i, og et rolig tempo, selv om jeg synes den hadde en spenningskurve som var jevnt høy.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg