Sånn er det her

På vei hjem fra Trondheim i går, tok vi en liten omvei, på 10 mil ekstra.

Vi skulle nemlig hente denne karen, som var 16 år i går.

Han hadde kjøretimer i går og i dag, men han kunne jo ikke sitte alene på Otta på bursdagen sin.

Da måtte jo bestemor og bestefar trå til.

 

Vi hentet en sulten kar klokka 15.00 og tok turen til Otta steakhouse.

De hadde pyntet veggen med litt bjørk og jeg tror det kriblet i fingrene til pensjonisten, for han har tatt ned mye ved i år, men det er mest ore.

Ikke noe er jo så bra som bjørk og jeg tror han kunne tenke seg å rive av litt never,  så han har å fyre med.

Men han greide å holde fingrene unna.

 

Jeg bestilte noe de kalte Lomak. Tror det var Lomak.

Det var biff i spesiell smør.

Jeg ba om litt nærmere forklaring, men det var litt språkproblemer, for han sa det var vanlig smør.

Ja, men det står spesiell smør, påpekte jeg.

Da fikk jeg se video. Det var bare at biffen ble stekt i ovnen i smør.

 

Servert med parmesanost.

Gøy å prøve.

 

 

Men jeg tror gubben sin med bearnaise,  ville vært like godt.

Men ikke noe å klage på ved maten.

 

I dag tidlig dro de avsted igjen, for en ny dag med øvelseskjøring.

Det er 15 mil hver vei til Otta og kjøring fra 9-15.

Jeg har gjort ingenting i dag, utenom å servere suppe til et par venninner.

Hel kylling får stå og surre et par timer, sammen med stilker av nyløk, litt selleri og gulrot.

 

Skuffen er full av pasta fra Ungarn og denne ble valgt i dag.

Vårløk, purreløk, gulrot, paprika, kålrot, persille, salchiccon pølse, gule linser, hvitløk, chili.

Tar ut kyllingen, lar den avkjøles, mens resten får koke.

 

Jeg var ikke helt fornøyd i dag.

Kanskje var smakssansene litt svekket av at jeg er sliten, for jeg syntes det ble litt lite smak.

Litt gastromat kunne nok gjort seg.

Nå har gubben suppe når jeg igjen skal ha en diettrunde, fra søndag.

 

Det blir mange dager utover høsten og vinteren,  som blir rolige.

Noen synes matinnlegg er kjedelig. Andre liker ikke bokinnlegg, mens noen faller av når jeg reiser.

Slik vil det bli.

Jeg skriver for å holde meg selv i aktivitet og dere får følge meg hvis dere vil.

Men til lags åt alle, er umulig.

 

Denne venter på omtale, men jeg har rett og slett ikke orket.

I morgen er siste dag i måneden, så den burde ut i dag.

 

 

Denne venter også på omtale, men poster jeg begge i morgen, blir vel jeg vel beskyldt for spam igjen av Facebook.

Vakkert omslag.

Jeg har lest den som e-bok. Noe jeg sjelden gjør.

Og jeg tenker huff hvis papirboken blir borte.

Ihvertfall når det er så nydelig et omslag.

 

Jeg håpte å få lest denne, pluss enda en, men det skar seg.

Det meste av leseplaner gikk skeis denne måneden.

 

Sånn er det her.

I dag

2 kommentarer

    1. det var lang vei for guttungen når han skal ha kjøretimer da ,men kjekt når besteforeldre har tid å plukke ham opp.
      Suppe er godt ,det lagde jeg også i dag ,men jeg hadde pølse i og ikke kylling ,blir smaken tam putter jeg i en buljongterning det redder det meste

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg