Rapport for dagen

 

Det har nok vært litt vel mye for kroppen i det siste, så nå er det mest mulig hvile som gjelder.

I morgen er det klart for årets tradisjonelle grillparty her.

Heldigvis kommer gjestene med både salater og dessert og focaccia.

Men litt blir det likevel, selv om jeg satser på enklest mulig.

I tillegg kommer barnebarna på besøk sent i kveld så derfor er forberedelser et nøkkelord.

Mest mulig må gjøres i dag og det i små porsjoner av gangen.

 

Ferdig marinert laks

Scampi med diverse grønnsaker i folie

Grillkryddermarinerte nakkekoteletter

Pølser

Kyllingform med mozzarella, soltørket tomat og pesto

småpoteter

Kryddersmør

Paprika fylt med hvitløk, chili, vårløk, aubergine,  tomat og fetaost (aldri prøvd før)

 

Utenom paprikaen er alt servert før så ikke noen kulinariske overraskelser.

Tenkte på en grønnsakform til, men det bruker å bli for mye mat, så jeg dropper det.

 

En del av arbeidet er jo å skrive liste og få handlet inn

 

Jeg er utrolig glad i hjemmelagd pesto. Jeg har tre basilikumplanter som jeg har klart å få til å vokse opp igjen etter å ha plukket de ned en gang. Nå plukker jeg alle de største bladene og håper de kommer seg igjen.

Jeg vanner de på skålen stort sett hver dag. Det er de eneste plantene som føler de blir tatt vare på her i huset. Jeg hadde ei venninne på besøk ei helg og hun syntes veldig synd i plantene mine. Hun vannet og stelte dem og jeg tror hun kunne tenkt seg å flytte hit så hun kunne ta seg av dem.

 

Nå er det ikke mye igjen

 

Basilikum, hvitløk, parmesan, pinjekjerner, litt sitron, salt, pepper, olivenolje kjøres i blender. Jeg liker den ikke for finmost

 

Jeg klarte  å kjøpe en liten form kyllingfilet istedetfor en stor, så jeg må tilbake på butikken i morgen. Derfor er det plass til mer der.

Kyllingen deles i biter, legges lagvis med pesto, mozzarella, hvitløk, chili, soltørket tomat, pepper. Forsiktig med saltet for pestoen er det salt i.

Lokk og settes på kjøl til i morgen

 


Jeg putter to plastposer oppi hverandre. Tømmer i olje, sitron, grillkrydder, pepper. Legger i kotelett for kotelett og blander de med krydderet. Så får det hvile til i morgen. Jeg bruker å dele de i to for når det er flere ting å velge i, er det greit med mindre biter.

 

 

Kryddersmør. Smør, salt, karri, gastromat, sitron, paprika, persille, hvitløk, bittelitt chili, pepper, kjøres i foodprosessor.

 

 

Jeg bruker rå scampi for tenker at det må være dumt å grille scampi som allerede er kokt. De må da vel bli tørre?

Scampi Tines og renses

Paprika, chili, tomat, hvitløk, persille, mango, avocado, olivenolje, litt sitron, salt, pepper

Jeg er litt redd det kanskje blir litt bløtt til i morgen. Dessuten hadde jeg altfor mye i kutteren (latskap) men jeg ville bli raskest mulig ferdig. Så får vi se om det var en tabbe.

 

 

Da er jeg ganske så forberedt til i morgen.

Jeg kan glede meg til å få besøk.

I morgen skal jeg forberede paprikaene, ellers er det stort sett klart.

I fjor glemte jeg å sette potetene i ovnen, så det må jeg prøve å huske i år.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg