Klippfisk med pesto


Jeg er veldig glad i pesto og lager ofte en stor porsjon som jeg har i kjøleskapet.

Den står seg kjempelenge, men kan også fryses.

Pinjekjerner, parmesan, basilikum, litt sitronsaft, olivenolje, 2-3 fedd hvitløk, salt og pepper.

Jeg fikk denne klippfiskboken av Cappelen Damm og her var det mange fristende oppskrifter som skal testes.

Siden jeg hadde lyst på pesto, startet jeg med klippfisk med pesto.

Jeg ble faktisk så inspirert av denne boken at jeg inviterte venner på tapas 17. mai.

 

Da skal jeg lage disse, pluss en oppskrift til.

 

 

Her er bilde fra boka.

Jeg koker potet, moser, blander med fløte, melk, pesto, hvitløk og sprøstekt bacon.

Det blir en stappe.

Fisken får koke noen minutter og så legges dette lagvis i form, stappe, fisk og pesto.

 

Jeg ser på bildet i boken at det ligger cherrytomater på toppen.

Det er ikke nevnt i oppskriften, derfor vet jeg ikke om de skal stekes eller ei.

Litt dumt når bildene ikke samsvarer med teksten.

Men jeg legger noen halve cherrytomater på og setter formen i ovnen.

Og de tomatene var et friskt element til en ellers litt kompakt rett, så neste gang vil jeg ha mer tomater.

 

Før servering toppes det med sprøstekt bacon.

Jeg hadde bare ei pk på 150 gr, står litt mer i oppskriften og det kunne vært litt mer.

Oppskriftene er til 4 personer så jeg lagde ca halvparten.

 

 

 

 

Det ble veldig godt. Enighet i heimen og vi spiste opp alt sammen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg