Grillskiver med Spagettini og italienskinspirert brødsalat.

Her er jeg så Italiainspirert om dagen at det går i buon journo, snart.

Vi var jo i Italia nå nettopp, Liguriakysten.

Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 7, La Spezia, Italia

Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 11, La Spezia

Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 5, Portofino

Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 10, Portofino. Liguriakysten.

 

Vi ser på engelsk krim, fra Italia, Signore Volpe, kjempefin.

Bare dumt at det er så få episoder. Håper det kommer flere.

Så har vi sett litt på Hotell Portofino, siden vi nettopp var der.

Ikke nok med det, men jeg leser Rosanna Ley, Hotellet på klippen, som har handling lagt til en av Cinque Terre byene. De var på dagsbesøk i Sistre Levante, der vi var innom og det er masse om italiensk mat. Selv om handlingen er litt for mye hjerte og smerte for meg, er det andre gøy.

Jeg ser også på realityprogrammet til Lise Finkenhagen, der deltagerne er i Toscana og lærer om italiensk mat.

Derfor ble det svineribbe i dag, halv pris og italienskinspirert brødsalat.

 

Salat inspirert av grønnsakkassa jeg fikk i går og ekte Italiensk pasta med italiensk ostesaus.

Hjemme fra ferie, 4. grønnsakkasse

Du verden, du verden.

 

 

Jeg fortalte at det var gjengoppgjør i fryseskapet.

Pølsebrød i nye klær

Det er pølsebrød mot tortillalomper.

Vel, nå kommer det enda en gjeng.

Nemlig gamle skalker.

Jeg har bestandig tatt vare på rester av loff og sånn, men vi er ikke glad i tørre skalker her i huset, så de er blitt kastet.

Det blir det slutt på nå.

Nå skal de bli til krutonger eller strø.

 

Jeg skjærer de opp i biter.

 

 

Jeg blander olivenolje, litt sitron, en bit hvitløksstilk fra grønnsakkkassen, persille, 1/2 chili, småbladet basilikum, urtesalt og pepper.


Så blander jeg brødet inn og lar det gå trekke til seg godsakene.

Jeg lager salat, grønnkål, persille, tomat, paprika, agurk, vårløk, vanlig salat,1/2 eple, litt olje, sitron, salt og pepper. Holder dressingen litt nøytral, siden krutongene har mye smak. Jeg tankte å ha i fetaost, men hodet sa at det var unødvendig.

 


Nam

Krutongene steker jeg 4 min i airfryer, rører i de og 4 min til, 200 grader.

Jeg blander de ikke inn i salaten, for spiser vi ikke opp alt, blir de bløte.

Inspirasjonen fikk jeg etter å ha googlet italiensk brødsalat.

Jeg leser oppskrifter, men oftest lager jeg egne, ta hva du har, versjoner.

 

 

Jeg koker pasta, lager en enkel ostesaus.

Litt smør, litt mel, sper med vann og fløte, litt parmesan, pluss mitt hemmelige triks, en kyllingkraftbuljongterning, salt og pepper. Blander sausen i pastaen.
Kjøttet stekes i airfryer, 7 min, 200 grader, snu de, 7 min til.

 

Mens kjøttet steker, støvsuger jeg kjøkkenet.

Rettelse:

Jeg leser, mens roboten vasker kjøkkengulvet.

 

 

Et lite parmesandryss på pastaen, klar, ferdig, gå, spis.

Parmesan har jeg i fryseren. Når jeg skal bruke det, rasper jeg den fra frossen tilstand. Nå har den ligget i fryseren en stund, så lørdag skal jeg bruke den til pesto. Nå har noen kommet på den brilliante ideen å selge rektangulære biter, uten skorpe. Praktisk.

Jeg følger jo det jeg innbiller meg kroppen vil ha til enhver tid. Nå sier den at jeg skal spise mye ost en stund, variert, mange typer og så vil den ha persille og eplecidereddik.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg