I dag er vi i La Spezia.
Vi skal på tur til Parma.
Det tordner og lyner.
Det var trolsk når tåkedottene lå mellom trærne og husene.
Men etter hvert lysnet det.
Spesielt for dette området er de små landsbyene som ligger oppe i høyden.
Nå fikk vi forklaringen.
Det er fordi det var mye dump og da er det mygg og da blir det mye sykdom.
Myggen flyr ikke høyt opp, derfor la de bebyggelsen oppe i høydene.
I fjor når vi var her, var vi i byen en dag og vi dro på tur til Firenze.
Celebrity Equinox, dag 5…. Tror jeg. La Spezia
Celebrity Equinox, dag 4, La Spezia-Firenze, del 2
Celebrity Equinox, dag 4, La Spezia-Firenze, del 1
Celebrity Equinox, dag 3, La Spezia
Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 11, La Spezia
Cruise i Middelhavet, Celebrity Edge, dag 7, La Spezia, Italia
La Spezia, Italia, Celebrity Reflection
Her lages Barilla pasta.
Det har vi spist mye av.
Her er det mange små landsbyer.
Karakteristisk samlet rundt et slott og en kirke.
Fortsatt har jeg utfordringer med å få opplastet bilder, men det går litt lettere nå.
Der ble mye gåing i dag også.
Parma er hovedstaden i denne regionen.
Det var marked i byen og himla mye folk overalt.
Det var markedsboder overalt, i mange gater.
Mursteinene ble henter fra nabobyene og så murte de med leire fra elva.
Det var litt travelt for meg å traske etter guiden i dag og jeg er ikke så glad i de høytalerne du putter i øret.
Men gøy å se nye steder.
Italia er noe for seg selv.
De beholder de gamle fasadene og pusser de opp innvendig.
Steinlagte gater. Steiner fra elva.
Vi hadde 1,5 time på egenhånd.
Etter at jeg var sikker på hvor vi skulle finne igjen bussen, fant vi et vannhull.
Vi ble spurt om vi ville ha aperitiff og det ville vi jo.
Denne gangen fikk vi nydelig spekepølser,sprø toast og potetgull.
Det ble lunsjen vår.
Sjekk det toilettet. Det var gøy.
Jeg måtte spørre om hjelp for jeg fikk ikke vannet til å renne.
Det er en pedal på gulvet man må trykke på.
Man lærer så lenge man lever.
Et norsk flagg på veggen på en klesbutikk.
Jeg måtte google.
Det er et italiensk selskap som er inspirert av de norske polfarerne.
Selve navnet er finsk og betyr Artic circle.
https://www.napapijri.com/en-gb/blogs/product-guides/unravelling-the-history-of-napapijri?country=GB
En hage på toppen av huset.
Men målet mitt på denne turen var hit.
En fabrikk som lager parmesan ost, som forresten var et fyord.
Det heter Parmigiano Reggiano, fikk vi beskjed om.
Det var umulig å unngå å se.
800 kuer har de som kun spiser gress.
De får ikke noe annet.
Det var så moro å høre på han.
Hvorfor det ikke var melk der nå?
Fordi de lager ost kun hver morgen.
Melken blir lagret over natten så fettet siger ned, i de tankene bak der.
Om morgen tar de det som har dannet seg på bunnen og tømmer oppi disse karene.
Så røres det rundt.
Hver ost deles i to og pakkes inn i et slikt klede.
Så legges det et lodd på toppen for å presse ut veske.
Vesken lager de ricotta av.
så legges et bånd rundt der de preger inn dato og andre opplysninger om produktet.
Så blir de dyppet i saltlake i tre uker.
Før de havner på lager.
Rekke på rekke med ost.
Det er 280 godkjente leverandører av parmigiana reggiana.
Osten kan kun lages i dette området og etter samme oppskrift.
De leveres til store leverandører som igjen sender osten over hele verden.
Så fikk vi smake ost med ulik lagring.
Jeg kjøpte over 2 kg med hjem av 36 måneders.
26 euro for en kg.
Så gikk turen hjem igjen og nå var det blitt fint vær.
Ikke ble det silent disco og ikke teater.
Jeg var så trøtt at jeg sov det meste av kvelden.
I dag er vi i Portofino.
Blogg om det kommer i morgen, for i morgen er det sjødag.
I kveld skal vi på en spesiell event.
Vi skal spise indisk.
Det gleder jeg meg til.
I dag





































