Camilla Läckberg, Gullburet

Camilla Läckberg, Gullburet

Jeg har lest alle bøkene til Läckberg så langt. Jeg gledet meg til Gullburet men denne gangen ble jeg skuffet. Jeg syntes starten var gørr kjedelig og teit, rett og slett.

Første del ble en langtekkelig enetale for meg. Først etter 190 sider tok den seg opp. Ja, jeg holdt på å legge den fra meg, det må jeg innrømme for når jeg synes at jeg kaster bort tiden min med å lese boken, ja da er det ille. Men samtidig føler jeg at leser jeg den ikke ut, kan jeg heller ikke bedømme den, og heldigvis ble det bedre etterhvert, selv om historien blir veldig usannsynlig. At man på kort tid, kan passe hunder til 120 kr timen og legge seg opp en formue, tja. vet ikke helt det der.

Uten at jeg har lest Fifty shades, da scener i sengen, beskrevet i bøker, er dønn kjedelig for meg, ja så kan det være at det er populariteten til de bøkene, Läckberg, vil kopiere. Men da er jeg feil leser rett og slett. Jeg vil ha krim og spenning, når jeg leser en krimbok.

Jeg stusser også på hvorfor vi skal få smakebiter av slutten, lenge før slutten,for det tar jo også bort noe av spenningen når vi får vite hva som vil skje.

Hadde oppbyggingen av historien vært annerledes, ville jeg nok likt den bedre. Jeg ville byttet ut hundre sider av enetalen i starten, med Fayes oppvekst og mer om hevnen, gjerne kronologisk, istedetfor hopping frem og tibake. Da ville jeg nok likt den mye bedre. Men så er jeg nå litt sær også da.

Men døm ikke ut fra min mening. Flere jeg har snakket med har likt den godt, for slik er det med bøker. Det jeg ikke liker, ja det kan hende du liker godt.

Her er omtalen om den forrige boken, Heksen

Heksen, Camilla Läckberg

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Gyldendal og boken er et leseeksemplar

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt.

Da han sviker henne, blir hele Fayes verden rasert. Plutselig har hun ingenting i det hele tatt. Først er hun rådvill, men så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge en grusom hevn.

Gullburet er en gripende spenningsroman om en kvinne som blir bedratt og utnyttet, men tar kontroll over sin egen skjebne. En dramatisk beretning om svik, oppreisning og hevn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg