Arne Dahl, Utmarker

 

 

Arne Dahl, Utmarker

Jeg har ikke lest mange Arne Dahl bøker før, kun et par, men jeg har sett alle filmene, tror jeg,  om Agruppen og liker de svært godt. Utmarker har fått kjempegode kritikker så jeg var i grunnen trygg på at selv om det var nye hovedpersoner var det nok en spennende krim. Og Arne Dahl skuffet ikke.  Sam Berger og Molly Blom er et radarpar. På slutten greide jeg ikke å legge fra meg boken, den måtte leses ferdig.

Men………………….. I begynnelsen synes jeg den var veldig forvirrende å komme inn i.  Jeg hadde store vansker med å henge med  og forstå hva som var ment i setningene, men etterhvert ble det mer strukturert og jeg var med.

Da er jeg i gang med den neste som heter Innland.  Deretter skal jeg lese den aller nyeste Åpen sjø, slik at jeg er ajour.

Jeg har mange serier jeg skal lese meg opp på nå de neste månedene for jeg henger grundig etter. Kepler, har jeg to av, Kaninjegeren og Lazarus . Anders de la Motte, Sensommer og høstdåd for han er straks ute med en ny han også, vinterild.

Hjort og Rosenfeldt kommer med ny i Sebastianserien, så der må jeg lese Den stumme jenta og Ikke bestått før En høyere rettferdighet, er i handelen. Jeg henger etter med Anhembøkene, der har jeg tre, Den stumme graven, Atten grader minus og den nyeste X-faktor.  Oxen bøkene har jeg ikke lest. Helt ny for meg. Der er det tre, Mørke menn og hengte hunder og nå den nyeste, Frosne flammer. Og så kommer de andre spennende som venter, Kastanjemannen av Søren Sveistrup, Sett av den døde av Eirik Husby Sæther og for ikke å snakke om den nyeste Peter May, Ualminnelige mennesker.
Puh, dette blir noen kriminelle måneder fremover.  Enda har jeg sikkert glemt av mange, som Johnsrudbøkene, Läckberg er snart ute med en ny, Gullburet og Marklund, selv om den siste ikke er krim tror jeg. Og Mios blus og Lotus blues av Kristina Ohlsson, de har vært med på ferie og hjem igjen, så de er bereist, kanskje får de være med på et tur til.

Nei, nå har jeg ikke tid å skrive mer, her skal det leses

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm, men boken har jeg fått av en venn.

Utmarker er første bok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og viser en ny, mørkere side av den kritikerroste forfatteren Arne Dahl.

Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker. Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte: Ingen kropp, ingen forbrytelse.

Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken. En historie med uhyggelige forgreininger til Sams eget liv toner frem, og plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg