Samle venner til festlig lag – Grillaften

Det har blitt en tendens at vi alle sitter i hver vår stue når helgen kommer og ser tv og er på sosiale media. Vi snakker om at man går ikke på besøk til hverandre lenger. Vi er en vennegjeng som har gjort noe med dette og herved oppfordrer jeg flere til å gjøre det samme. Det må ikke være så avansert og man kan godt ha spleiselag. Det har vi ofte. Alle har med seg noe og den som har selskapet delegerer oppgavene. Vi har også dratt til varmere land sammen ei uke etter jul, de tre siste årene.  Vi har før syden fest, etter syden fest, grillparty, høstfest og møtes også i jula til ost og kjeks.

Denne gangen hadde jeg invitert til grillparty.

Slik så det ut når jeg hadde grillparty forrige gang, det var i 2014.

Sånn så været ut 2. juli 2016

Vi spiste derfor inne.
 

Scampipk, scampi, gul og rød paprika, hvitløk, vårløk, dressing av ollivenoje, sitron, hvitløk, pepper, bittelitt chili. Jeg marinerte de på fredag, men pakket de ikke inn i folie før lørdag og da strødde jeg på litt salt.

Pakket fint inn eller ikke fint, spiller ingen rolle. Få minutter på grillen.

Grillspyd av kylling og svinefilet, paprika og cherrytomater. Kjøttet ble marinert dagen før i en ferdigkjøpt barbequemarinade.

Tredd på spyd før grilling og drysset med litt salt.

Laksen ble marinert i olinvenolje, litt soyasaus, sitron, olivenolje, hvitløk, en lite knivsegg chili, pepper. Saltes først like før grilling.


Kyllingfileter, delt i to og marinert i karri, hvitløk, litt chili, hvitvinseddik, pepper 

Gjestene hadde med seg grønn salat og guacamole, potetsalat og nystekt foccacia og også desserten, som var norske deilige jordbær med krem.

I tillegg hadde jeg ovnsbakte småpoteter med kryddersmør, som jeg nesten glemte av i ovnen.

Rødløk og champignong i ovnsform på grillen.  Små biter av maiskolber fikk også smake grillvarmen. Jeg legger de i en aluform og kjevler smør på de før de saltes og grilles. Noen pølser fikk også være med i det gode selskap. Nam


Godt ble det og moro hadde vi det og ute regnet det på tvers, men det bryr vi oss ikke om.

Så herved oppfordres alle til å gjøre noe med “sitte hver for oss hele tiden” trenden. Inviter venner på besøk.

8 kommentarer
  1. Selv om ikke været var så sommerlig..eller regn er jo ganske sommerlig her i Norge..hehe.. var det bra dere hygget dere og maten så jo veldig god ut :)) Fin kveld til deg :))

  2. Uffameg,, nesten straffbart for værgudene.. med alt det arbeidet du/dere hadde lagt i det der 🙂 Vi har bare grillet en gang i sommer.. i helga.. og det ble faktisk godt vær 🙂

  3. Alltid hyggelig å samles en hel gjeng. Jeg var på grillparty hos lillebror på lørdag. Vi var 32 med stort og smått. Alle hadde med grillmat, og vertene holdt salater, sauser, poteter og potetsalat. De hadde satt opp kjempepartytelt på terrassen så alle satt tørt og varmt i “høstregnet”. Lillebror og konen er flinke til å samle familien, men så har de også størst uteplass og sitteplass til alle. Veldig koselig i alle fall 🙂 Vi skulle helt klart blitt mye flinkere til å besøke hverandre – som før i tiden. Nå er alle så utrolig travel, med fult program hver eneste kveld 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg