GRILLPARTY ELLER PUTT I OVNEN PARTY

Det er kanskje sent å komme med ideer til grillparty nå

Eller kanskje er det ikke det

Sommeren er visst her enda så en siste innspurt kan være fint

Dessuten kan all denne maten også puttes inn i en stekeovn så man er ikke nødt til å grille den

 

Scampi, kjøpt frossen ,må tines. Noen ganger må man fjerne tarmen mens andre ganger er den fjernet på forhånd.

Ferdig renset.

Paprika, persille, vårløk,hvitløk, jalapenos, sitron, olivenolje, salt og pepper

Grønnsakene hakkes og legges i en bolle, vakkert med alle fargene

Bland inn scampiene og la det stå og kose seg så lenge du har tid til å vente

Kyllingfileter skjæres i strimler, disse kan og stekes på spyd, men det tok jeg meg ikke tid til denne dagen

Marinade ble  lagd av garam masala krydder (kjøpt i Asiabutikk), karri, koriander, persille, olje, hvitløk og sitronsaft

Når det er helg og jeg skal ha sånn type mat, tar jeg meg en økt på morgenen og gjør klart det som skal marineres, da er det fort gjort før gjestene kommer , å gjøre det ferdig, og jeg har hele dagen fri til andre gjøremål

Jeg hadde og lyst på fylt svinefilet. Jeg brukte persille, hvitløk, soltørket tomat, jalapenos, pesto, fetaost og sitronsaft, salt og pepper

Fileten deles først i to, bare nesten, brettes utover og så skjærer jeg små snitt i den, så jeg får brettet den mer utover

Så banker jeg den lett for å få den flatere

Fyllet legges på , ser det ikke godt ut?

Vakkert skue, man får vann i munnen

Jeg bretter sammen og surrer baconstrimler rundt

Denne gangen pakket jeg de inn før jeg la de på grillen og det var en suksess. Da holdt de mye bedre sammen. De siste minuttene tok jeg av papiret og grillet de for å få brunfarge på dem

Kryddersmør: smør, hvitløk, basilikum, paprikapulver, litt karri, salt og pepper og litt sitron, røres godt sammen

Dette kan også gjøres samtidig med at man marinerer kjøttet, så får det godgjøre seg i kjøleskapet

 

Så nærmer det seg grilltid. Først forbereder jeg potetene og får dem i ovnen

Ovnsstekte poteter er godt. Bruker du Amadinepoterer eller andre nypoteter trenger du ikke å skrelle dem en gang, bare skjære i båter

Her har jeg brukt olje, hvitløk, salt og pepper og litt persille.

Man kan jo også legge dem på grillen, men jeg liker ikke å ha for mye på grillen samtidig, derfor putter jeg noe i ovnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inn i ovnen, 200 grader ca 30 min.

Grønnsaker hvis man ønsker det. Olje i formen, lagvis de grønnsakene du vil ha. De som krever mest steking legges på bunn. Tomater og andre sarte ting på toppen

Pakkes i folie

Scampipakkene fordeles, jeg brukte 4 scampi i hver pakke, dobbelt papir så det ikke skulle gå hull på.

Jeg toppet de med en liten smørklatt, men det er jo valgfritt

Ferdig til grillen, stekt på få minutter

Svinefiletene har stekt ferdig med papir, blir brunet. Grønnsakene får noen minutter, pass på så de ikke får for mye varme

Kyllingen er ferdig

En grønn salat er godt til

Klart for party

 

Barnebarnet stod for de andre foreberedelsene

http://lillasjel.blogg.no/1379075143_grillpartyforberedels.html

 

Facebook. www.facebook.com/Lillasjel

2 kommentarer
    1. NÅ er jeg glad for at jeg allerede har spist middag, men alikevel kjenner jeg at jeg får vann i munnen så godt det ser ut…. Med den fine høsten vi har i år så kan vi nok strekke grillsesongen utover en stund til :o))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg