Det er kanskje sent å komme med ideer til grillparty nå
Eller kanskje er det ikke det
Sommeren er visst her enda så en siste innspurt kan være fint
Dessuten kan all denne maten også puttes inn i en stekeovn så man er ikke nødt til å grille den
Scampi, kjøpt frossen ,må tines. Noen ganger må man fjerne tarmen mens andre ganger er den fjernet på forhånd.
Ferdig renset.
Paprika, persille, vårløk,hvitløk, jalapenos, sitron, olivenolje, salt og pepper
Grønnsakene hakkes og legges i en bolle, vakkert med alle fargene
Bland inn scampiene og la det stå og kose seg så lenge du har tid til å vente
Kyllingfileter skjæres i strimler, disse kan og stekes på spyd, men det tok jeg meg ikke tid til denne dagen
Marinade ble lagd av garam masala krydder (kjøpt i Asiabutikk), karri, koriander, persille, olje, hvitløk og sitronsaft
Når det er helg og jeg skal ha sånn type mat, tar jeg meg en økt på morgenen og gjør klart det som skal marineres, da er det fort gjort før gjestene kommer , å gjøre det ferdig, og jeg har hele dagen fri til andre gjøremål
Jeg hadde og lyst på fylt svinefilet. Jeg brukte persille, hvitløk, soltørket tomat, jalapenos, pesto, fetaost og sitronsaft, salt og pepper
Fileten deles først i to, bare nesten, brettes utover og så skjærer jeg små snitt i den, så jeg får brettet den mer utover
Så banker jeg den lett for å få den flatere
Fyllet legges på , ser det ikke godt ut?
Vakkert skue, man får vann i munnen
Jeg bretter sammen og surrer baconstrimler rundt
Denne gangen pakket jeg de inn før jeg la de på grillen og det var en suksess. Da holdt de mye bedre sammen. De siste minuttene tok jeg av papiret og grillet de for å få brunfarge på dem
Kryddersmør: smør, hvitløk, basilikum, paprikapulver, litt karri, salt og pepper og litt sitron, røres godt sammen
Dette kan også gjøres samtidig med at man marinerer kjøttet, så får det godgjøre seg i kjøleskapet
Så nærmer det seg grilltid. Først forbereder jeg potetene og får dem i ovnen
Ovnsstekte poteter er godt. Bruker du Amadinepoterer eller andre nypoteter trenger du ikke å skrelle dem en gang, bare skjære i båter
Her har jeg brukt olje, hvitløk, salt og pepper og litt persille.
Man kan jo også legge dem på grillen, men jeg liker ikke å ha for mye på grillen samtidig, derfor putter jeg noe i ovnen
Inn i ovnen, 200 grader ca 30 min.
Grønnsaker hvis man ønsker det. Olje i formen, lagvis de grønnsakene du vil ha. De som krever mest steking legges på bunn. Tomater og andre sarte ting på toppen
Pakkes i folie
Scampipakkene fordeles, jeg brukte 4 scampi i hver pakke, dobbelt papir så det ikke skulle gå hull på.
Jeg toppet de med en liten smørklatt, men det er jo valgfritt
Ferdig til grillen, stekt på få minutter
Svinefiletene har stekt ferdig med papir, blir brunet. Grønnsakene får noen minutter, pass på så de ikke får for mye varme
Kyllingen er ferdig
En grønn salat er godt til
Klart for party
Barnebarnet stod for de andre foreberedelsene
http://lillasjel.blogg.no/1379075143_grillpartyforberedels.html
Facebook. www.facebook.com/Lillasjel
NÅ er jeg glad for at jeg allerede har spist middag, men alikevel kjenner jeg at jeg får vann i munnen så godt det ser ut…. Med den fine høsten vi har i år så kan vi nok strekke grillsesongen utover en stund til :o))
Vera Lynn: Hehe, ja og kan vi ikke grille, da bruker vi ovnen:)