Jeg bruker aldri oppskrifter når jeg lager mat så det jeg legger ut på bloggen er kun ment som en inspirajon og så kan hver enkelt legge til og trekke fra alt ettersom de ønsker.
Marinert kyllingfilet
To plastposer oppi hverandre
Ha i olje, hvitløk,sitron, karri, litt chili, gastromat, pepper
Eller ditt favorittkrydder, jeg bruker ikke salte før jeg skal ha det på grillen
Snu og vend på posen så marinaden kommer til overalt og la posen hvile i kjøleskapet.
Dette er mat som kan tilberedes mange timer før det skal grilles
Jeg synes det er deilig å kunne forberede fra morgenen av og så har jeg fri helt til gjestene kommer på kvelden
Fylt svinefilet
Svinefilet, olje, basilikum, soltørka tomat, fetaost, gastromat, salt og pepper
I tillegg surret jeg dem med bacon men det er du ikke nødt til
Tannpirkere å feste med er fint
Jeg deler filet så den brettes ut, og banker den så den blir større før jeg har på fyllet og ruller sammen.
Pakkes i folie og legges i kjøleskapet til den skal på grillen
Marianns grillslidere
2 pk kjøttdeig, 2 egg, potetmel, chili, hvitløk, koriander, gastromat, sitron, fersk ingefær(ikke på bildet), salt og pepper
Ha i det du selv liker, det er det aller viktigste:)
Jeg har food processor og kunne ikke klart meg uten:)
Ha kjøttdeig og 1,5 ts salt i processoren og kjør til en seig masse
Jeg moste i hurtigmikseren ca 3*3 cm ingefær og 2 hvitløksbåter
Ha i to egg, 1 ss potetmel, hvitløk, ingefær, litt chili(Jalapenos), koriander, litt sitron, gastromat,pepper
Form burgere/slidere
Klar for grillen, ble kjempegode
Som tilbehør hadde jeg ovnsstekte Amadinepoteter som jeg skar i båter og hadde på olje, hvitløk, litt sitron og litt chili
De satte jeg i ovnen på 200 grader en halv time før gjestene kom
Grønnsaker
Her har jeg brukt champignonger i bunnen, så purreløk, spinat, tomat, fetaost og basilkum
I sånne former putter du dine favoritter og hiver dem på grillen
Ha det som tåler mest varme nederst
Alt dette lagde jeg i løpet av et par formiddagstimer
Så fikk det godgjøre seg i kjøleskapet
1,5 time før gjesten kom varmet jeg opp grillen og stekte alt, grønnsakene til slutt
Jeg har Tupperware skåler som holder alt varmt så når gjestene kommer er maten klar til servering og jeg slipper å stresse
Flere av disse har jeg fått ved å være vertinne for et tupperware party
Jeg bruker dem veldig mye for de holder maten varm
Vi var 7 til middag denne kvelden men jeg hadde jo som vanlig lagd altfor mye mat så da hadde vi rester til middag 2 dager senere i uken
Maten ble en suksess:)
Og etter maten er det klar for trim:)
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(17739446)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('
// ]]>
Wow sååå mye god mat da 🙂 Ble så inspirert av disse tipsene dine, og de skal så absolutt prøves ut 🙂 🙂 🙂 Ha en fin lørdag videre
Så kjekt, ja det var veldig godt 🙂 Ha en fin søndag 🙂