Anders de la Motte, Sensommer

Anders de la Motte, Sensommer

Jeg leser krimbøker som har fått vente en stund og nå er tiden inne til å begynne på Anders de la Motte. Sensommer er først ute, deretter kommer Høstdåd og Vinterlys

Jeg har også et par av hans tidligere bøker i bokhyllen, Memorandum og Ultimatum, men de får vente til en annen gang. Først disse tre der handlingen er lagt til Anders de la Motte hjemtrakter.

Jeg likte Sensommer veldig godt. Litt krim men også oppvekstroman. Ikke heseblesende og makaber, men godt skrevet og spennende.

En krim som nok veldig mange vil like. Nå gleder jeg meg til Høstdåd og Vinterlys, for de skal visstnok være enda bedre. Er litt usikker på om de bør leses i rekkefølge eller ei.

Jeg spurte forfatteren:

Hej Mariann. Kul att du gillade och bloggade om Sensommer.
Alla böckerna i skåneserien är fristående men besläktade i stil och känsla.
Hälsningar
Anders

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug og boken er et leseeksemplar

En sensommerkveld i 1983 forsvinner Billy, fem år, fra en avsidesliggende gård på den skånske sletten. Det eneste sporet etter ham er en sko i den høye maisåkeren.
Tjue år senere leder Billys storesøster, Veronica, en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mann forteller om en liten gutts uforklarlige forsvinning for mange år siden. Fortellingen er rystende velkjent og Veronica tvinges til å sette på spill den vaklende tilværelsen hun har bygget opp. Hun må tilbake til Skåne, til sin ødelagte familie. Hun må søke svaret på spørsmålet ingen lenger vil stille: Hva skjedde egentlig den sensommeren for så lenge siden?

Sagt om Sensommer

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast seks

«Han leverer her en uventet melankolsk, saktegående kriminalroman med stor troverdighetsfaktor.» Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«Mystikk og intriger i Skåne.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«Fascinerende og intrikat» Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Dyptgående spenning som varer til siste slutt (…) Sensommer er et mollstemt familiedrama som har langt flere bein å stå på enn krimplottet.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg