Gjør det enkelt

Mange bruker posesuppe.

Ofte er det like enkelt å lage suppen fra bunnen av.

Når jeg koker fisk, tar jeg vare på litt av kraften.

 

I går lagde jeg jevning, spedde med fiskekraft og følte.

I jevningen brukte jeg opp det jeg hadde igjen av ramsløksmør.

Jeg er ikke helt blåst av banen av den Ramsløken jeg.

Kanskje hadde jeg i for lite.

Jeg får visst alt jeg ber om, lager ramsløkpesto og ramsløkssmør.

 

I suppen hadde jeg litt grønnkål, (denne ukens grønnsak, som må brukes opp), persille, gulrot, vårløk, paprika, hvitløk. Litt sitronsaft, salt og pepper. Et par små rester av røykalaks og salmalaks.
Ja og i tillegg sa matstemmen at jeg skulle ha i en neve sennepsfrø, for jeg har en boks av det i tørrvareskuffen.

 

Se der ja, visste jeg vel ikke at det hadde jeg behov for. Det er så moro å Google etter at jeg har brukt en ingrediens jeg egentlig ikke hadde tenkt på:

Sennep. Sennepsplanten tilhører korsblomstfamilien, som inkluderer kål, rosenkål og brokkoli. Sennepsfrø hjelper til med å øke stoffskiftet fordi de får fart på stoffskiftet og hjelper deg med å forbrenne kalorier mer effektivt.

 

https://www.kk.no/livstil/sennepsfro-kan-hjelpe-deg-ned-i-vekt/68134214

Da blir det litt mer sennepsfrø fremover. Og spirer, kikerter og grønnkål. Trenger ikke så mye persille lenger sier den nå, men tomater vil den ha.

 

Det ble middag i går, sammen med litt brød.

 

 

 

Og middag i dag sammen med litt knekkebrød.

Mens du sper suppen, kutter du ingredienser og tar ikke mer enn 20 min, så har du sunn, hjemmelagd middag. Jeg er alene og hadde nok til to dager.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg