Den forbudte historien, Annette Dutton

Annette Dutton er et nytt bekjentskap for meg. Hun er en tysk og populær i hjemlandet, men hun bor i Australia. Hun har skrevet Det hemmelige løftet, som ble utgitt på norsk  i fjor og jeg skal skaffe meg den etterhvert, for jeg likte denne boken.

Dette er ikke boken for de store diskusjoner, det er underholdning. Men det er ikke en platt kjærlighetsroman fra første til siste side, selv om det er litt. Det handler om legen Katja som reiser til en begravelsesseremoni for en avdød slektning på Papua Ny Guinea.

Hun rømmer fra sorgen etter at hennes mann døde i en helikopterulykke. Selve begravelsesseremonien har ikke så stor betydning i boken, men litt etter litt får vi kjenne historien til denne slektingen og også andre og en hemmelighet innen familien blir etterhvert nøstet opp og avslørt. Boken hopper mye i tid og det er også diverse brev og dagboksnotater, så man må holde tungen beint i munnen. Det er blanding av historie og fiksjon i skjønn forening.

Men som sagt, det er underholdning, men også med alvor da vi også får høre om krigene som vært gjennom historien. Vi får også være med en tur innom Australia og Tasmania. Fabelaktig bok å ha med på ferie, kanskje aller mest en kvinnebok, litt feelgood, men mer innhold. Anbefales.

Boken er sponset av

https://www.bazarforlag.no/

Katja, som er lege og bor i Köln, har fått invitasjon til en begravelsesseremoni for en for lengst avdød slektning på Papua Ny Guinea. Hun aner ikke hva dette innebærer, men forholdet til familien er anstrengt og hun er villig til å bruke en hvilken som helst unnskyldning for å slippe å delta i bestefarens fødselsdagsfeiring.

I de tropiske omgivelsene blir Katja kjent med en dramatisk historie som bidrar til å kaste lys over mørke familiehemmeligheter. Vi møter også historiske skikkelser som den berømte og beryktede Dronning Emma av Ny Guinea.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg