Her er det ofte åpen familierestaurant om søndagene og da er det fint å ha det lettvint av og til.
Pastinakk, gulbete, kålrot, gulrot, sellerirot og løk
Skal det være lettvint, må man være effektiv. Derfor renses alle grønnsakene først
Finn en stor, god kniv, for da går alt mye raskere en med en liten tuslete en. Vi samler gulrøttene og kutter tuppen og enden på alle samtidig.
Favorittkniven min er en Victorinoxkniv. Denne er ganske rimelig og den er veldig god. Løken deles først i to, av med enden og deretter i strimler
Jeg bruker ikke hele selleriroten, for jeg synes den har litt sterk smak.
Kålroten deles først i to, da er det lett å renske den og så skjære i skiver og så biter
Ser det ikke fristende ut?
2 små svinesteker, kan godt saltes og pepres dagen før. Kutt svoren med en sånn tapetkniv, gjort på sekunder. 10 kniver for 10 kroner på europris
Inn i ovnen 200 grader 1,5 – 2 timer. Jeg bruker veldig mye denne Tupperwareformen. Jeg kokte potetene utenom, men de kan med fordel være med i formen hvis man bruker kokefaste poteter. Jeg lagde og brun saus av kraften som dannet seg i formen.
6 voksne, 2 barn, og her er det eneste som ble igjen av rester.
Åååå det så deilig ut:) Veldig glad i sånne litt enkle løsninger:) Herlig:) Ha en flott fredagskveld:)
det enkle er ofte det beste og dette såg veldig godt ut :))
fruensvilje: Ja, det var innmari godt, så godt av jeg glemte å ta bilde før jeg spiste, så sulten var jeg. Grønnsakene ble nydelige 🙂
birdbay: Ja, det gjør jeg og. Søndag blir det fårikål, det er jo også enkelt 🙂
Hørtes fristende ut! Godt med sånn grytemat! Ha en vakker aften!
natheless:Jepp, det var godt, sov godt, nå går vi til ro her 🙂
Enkel mat og lage, og smaker jo nydelig.
Jeg elsker å sette ting inn i ovnen og la maten lage seg selv. Ingen oppskrifter. Bare gjør det på feelingen. Det gjelder det meste jeg lager. Derav jeg ikke kan å bake.
Masse gode grønnsaker er et must her i huset.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja, jeg leser ofte oppskrifter for inspirasjon og så lager jeg fra eget hode. Jeg kan følge oppskrift, men baker lite, for jeg skal jo ikke ha så mye bakverk pga insulinresistensen.
Ser godt ut! Jeg har også sånn Tupperware form, men glemmer å bruke den…må visst finne den frem igjen 🙂 nyt den første adventshelgen 🙂
Ja man må venne seg til å bruke den. Ei venninne stekte svineribbe i den og fikk sprø svor , med lokk på 🙂 god helg til deg og 🙂 margarites: