Det er enkelt å lage potetball selv hvis man har en foodprosessor. Ikke bruk nypoteter til potetball. Jeg liker godt å bruke Beate poteter
Jeg rasper poteten først, deretter tar jeg den ut av maskinen, setter i kniver og kutter den litt
Deretter blander jeg inn Byggmel og litt salt til en passe deig. Her må man lære seg hvilken konsistens man bør ha. For løs og den koker i stykker, for fast og den blir ikke god
Jeg koker opp kjøttet på forhånd, gjerne dagen før så jeg har god kraft. Prøv med en ball først og se om den holder sammen, før du har i resten. Skal ikke storkoke, bare trekke eller så vidt småkoke, ca en times tid
Her i huset serveres den med salt lammekjøtt, kålrotstappe, potet og pølser
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Nesten det beste jeg vet 🙂
Og jeg kaller det potetklubb..hehe..men godt er det uansett 🙂 🙂
Nå ble jeg akutt sulten og fikk vann i munnen!
Nam, raspeballer er godt…men jeg har faktisk ikke laget det selv (bortsett fra en gang på skolekjøkkenet i 6. klasse). Og når jeg tenker meg om har mine barn aldri smakt det (siden jeg ikke har servert dette selv). Jeg burde skamme meg 🙂
margarites: aldri for sent å komme i gang:)
walking disaster: hehe:)
annebe: Ja, kjært barn har mange navn:)
marianne S Øverland: Ja, det er godt ja:) Høsten er fin tid å lage på når det ikke er nypoteter og når man har nysaltet lammekjøtt:)
My Bayern born grandmother made these to serve with pork roast seasoned with caraway seeds, salt, pepper, and garlic, topped with a thin onion gravy. Taught by her mother. One of our favorites, but time consuming to make. I started making them from memory improving them along the way.