LAKS PÅ HELSESENG

Laks er kjempegodt og kan varieres på utallig vis

Denne gangen har jeg lagd en seng av purreløk avokado og tomater. Jeg har toppet med Quinea frø, som gir masse næring. Fin måte å lure litt sunt i de som er litt vanskelig, for disse frøene blir på en måte kamuflert med resten. Jeg bruker dem også i salater og i brød.

Fra Wikipedia:

Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) er en vekst fra Sør-Amerika hvis frø kan spises, og er et alternativ til ris og poteter.

Quinoa har fra gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat, blant annet under inkatiden. Den er fremdeles i dag en av de viktigste vekstene i Andesregionen. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.

I tillegg slår jeg til med en fiskebollsaus, men at det var noe stor suksess, tja, det kan nok diskuteres

Jeg surret gulrot og purre, før jeg rørte inn mel, spedde med fiskebollkraft og fløte

Servert med kokte poteter. Nå er det vel ikke så sunt med oppdrettslaks, men man må ta det man får tak i . Laksen som ligger i kjøledisken på Rema 1000 er en av de bedre etter min smak.

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

6 kommentarer

Siste innlegg