LAMMEFRIKASSÈ og restesuppe

Lammekjøttet  trekkes ca en time, gjerne dagen før, i så fall ta vare på kraften

På toppen av kjøttet legger jeg potetene så de koker i kraften, husk å ha i salt

Rotgrønnsaker kuttes. Jeg hadde for liten kasserolle så jeg tok noe av kraften over i en annen kasserolle og lot grønnsakene også trekke i lammekjøttkraften

Til sausen surret jeg rødløk og champignon, strødde på mel og spedde med fløte og kraft

ÅH, nå  blir jeg sulten igjen. Glad jeg har mer lammekjøtt i fryseren

Det ble igjen rester til en annen dag også

Jeg tok også vare på litt kraft for den brukte jeg til å lage suppe en annen dag. Jeg prøver ofte å tenke fremover når jeg lager middag slik at jeg kan ha middag til flere dager. Lager jeg potetstappe lager jeg dobbel porsjon, gryteretter til to dager, osv

Surr purreløk, hvitløk, sopp, paprika, rødløk

Lag jevning og spe med kraften du har gjemt på fra kokingen av lammekjøttet og vips,kok 5 min og du har  nydelig suppe

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

4 kommentarer

Siste innlegg