Lammekjøttet trekkes ca en time, gjerne dagen før, i så fall ta vare på kraften
På toppen av kjøttet legger jeg potetene så de koker i kraften, husk å ha i salt
Rotgrønnsaker kuttes. Jeg hadde for liten kasserolle så jeg tok noe av kraften over i en annen kasserolle og lot grønnsakene også trekke i lammekjøttkraften
Til sausen surret jeg rødløk og champignon, strødde på mel og spedde med fløte og kraft
ÅH, nå blir jeg sulten igjen. Glad jeg har mer lammekjøtt i fryseren
Det ble igjen rester til en annen dag også
Jeg tok også vare på litt kraft for den brukte jeg til å lage suppe en annen dag. Jeg prøver ofte å tenke fremover når jeg lager middag slik at jeg kan ha middag til flere dager. Lager jeg potetstappe lager jeg dobbel porsjon, gryteretter til to dager, osv
Surr purreløk, hvitløk, sopp, paprika, rødløk
Lag jevning og spe med kraften du har gjemt på fra kokingen av lammekjøttet og vips,kok 5 min og du har nydelig suppe
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Jeg synes det ser både godt og innbydende ut!
torhild elisbeth granli: Ja, det er innmari godt, men så er jeg veldig glad i lam:)
Nam-nam, ååå så deilig, send over en sleiv? 😀
frodith: Oppspist for flere måneder siden,hehe