Jeg bruker vanligvis å ha retter som er snarlagd, men det er ikke denne
Jeg brukte nok en times tid på forberedelser og så 25 min i ovnen på ca 180 grader varmluft
Ideen til denne retten fikk jeg fra Masterchef Australia, da moren til George, en av kokkene, lagde gresk moussaka. Som vanlig husker jeg ikke helt hvordan hun gjorde det, så jeg gjør det på min måte
Ingredienser er 2 auberginer,8-10 poteter, vegetabilsk olje, olivenolje,500 gr lammekjøttdeig, 400 vanlig kjøttdeig
Har du ikke lammekjøttdeig, bruk kun okse eller bland inn liten svin, alt ettersom man ønsker
2løk, 2gulrot, hvitløk, basilikum, oregano, korianderr, pepper, 2 lauvbærblad, raspet ost ca 300 gr
Ostesaus, smelt smør, rør i mel og spe med melk til en tykk hvit saus, kok opp og skru av platen og rør inn ca 150 gr ost
Jeg skreller auberginene, men kan gjerne være igjen noen striper
Salt skivene og la de ligge 10-15 min, skyll lett av dem
Stek kjøttdeig, bruk gjerne olivenolje
Hakk opp 2 gulrot og 2 løk og 3-4 fedd hvitløk
Surr grønnsakene myke og blanke, skal ikke brunes
Bland med den stekte kjøttdeigen, 1 glass tomatpure, 2 bokser tomat, 1ts pepper, 2 ts salt, 2 ts basilikum, 2ts oregano, 2 ts koriander, 2 lauvbærblad(plukkes ut igjen). La det stå og småkoke ihvertfall en halv time, tomatpureen blir søtere ved koking så smaken blir fyldigere og bedre
Auberginene er klar til steking
Skrell og skjær opp i skiver ca 8-10 poteter
Stek poteter og auberginer i vegetabilsk olje, kun få minutter så de blir litt gylne og sprø utenpå
Det er mange prosesser når jeg lager moussaka. Bakerst til venster står ostesausen. Ostesaus, smelt smør, rør i mel og spe med melk til en tykk hvit saus, salt og pepper,kok opp og skru av platen og rør inn ca 150 gr ost
Så legges det lagvis kjøttsaus, auberginer og potet og på toppen brer du over den tykke ostesausen, hos meg ble det to lag. Vær oppmerksom på at her gjør jeg ikke som ved Lasagne at jeg har ostesaus mellom lagene, kun på toppen
Strø resten av osten på toppen og inn i ovnen, varmluft 180 gr ca 25 min
La den stå å hvile 10-15 min før du spiser
Mye arbeid men det blir innmari godt
Spis gjerne godt brød og en salat til
http://lillasjel.blogg.no/1356258464_hjemmebakt_loff.html
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Lillasjel på facebook:
https://www.facebook.com/Lillasjel?ref=hl
Supert! Kom akkurat fra Kreta og der spiste jeg verdens beste moussaka
I går fikk jeg en kasse med økologisk frukt og grønnsaker fra kolonihagen og der var det 2 auberginer
Snakk om flaks
Nå vet jeg hva jeg skal lage til middag i morgen :))
Da må jeg få høre om det ble bra? lulltove:
Viagra Requiere Receta Medica Amoxicillin 500 Mg cialis 5 mg best price usa Achat Viagra Livraison Rapide Quanto Costa Il Cialis Da 10 Mg Levitra Test Meinungen