MOUSSAKA

Jeg bruker vanligvis å ha retter som er snarlagd, men det er ikke denne

Jeg brukte nok en times tid på forberedelser og så 25 min i ovnen på ca 180 grader varmluft

 Ideen til denne retten fikk jeg fra Masterchef Australia, da moren til George, en av kokkene, lagde gresk moussaka. Som vanlig husker jeg ikke helt hvordan hun gjorde det, så jeg gjør det på min måte

Ingredienser er 2 auberginer,8-10 poteter, vegetabilsk olje, olivenolje,500 gr lammekjøttdeig, 400 vanlig kjøttdeig

Har du ikke lammekjøttdeig, bruk kun okse eller bland inn liten svin, alt ettersom man ønsker

2løk, 2gulrot, hvitløk, basilikum, oregano, korianderr, pepper, 2 lauvbærblad,  raspet ost ca 300 gr

Ostesaus, smelt smør, rør i mel og spe med melk til en tykk hvit saus, kok opp og skru av platen og rør inn ca 150 gr ost

Jeg skreller auberginene, men kan gjerne være igjen noen striper

Salt skivene og la de ligge 10-15 min, skyll lett av dem

Stek kjøttdeig, bruk gjerne olivenolje

Hakk opp 2 gulrot og 2 løk og 3-4 fedd hvitløk

Surr grønnsakene myke og blanke, skal ikke brunes

Bland med den stekte kjøttdeigen, 1 glass tomatpure, 2 bokser tomat, 1ts pepper, 2 ts salt, 2 ts basilikum, 2ts oregano, 2 ts koriander, 2 lauvbærblad(plukkes ut igjen). La det stå og småkoke ihvertfall en halv time, tomatpureen blir søtere ved koking så smaken blir fyldigere og bedre

Auberginene er klar til steking

Skrell og skjær opp i skiver ca 8-10 poteter

Stek poteter og auberginer i vegetabilsk olje, kun få minutter så de blir litt gylne og sprø utenpå

Det er mange prosesser når jeg lager moussaka. Bakerst til venster står ostesausen. Ostesaus, smelt smør, rør i mel og spe med melk til en tykk hvit saus, salt og pepper,kok opp og skru av platen og rør inn ca 150 gr ost

Så legges det lagvis kjøttsaus, auberginer og potet og på toppen brer du over den tykke ostesausen, hos meg ble det to lag. Vær oppmerksom på at her gjør jeg ikke som ved Lasagne at jeg har ostesaus mellom lagene, kun på toppen

Strø resten av osten på toppen og inn i ovnen, varmluft 180 gr ca 25 min

La den stå å hvile 10-15 min før du spiser

Mye arbeid men det blir innmari godt

Spis gjerne godt brød og en salat til

http://lillasjel.blogg.no/1356258464_hjemmebakt_loff.html

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

Lillasjel på facebook:

https://www.facebook.com/Lillasjel?ref=hl

 

3 kommentarer
    1. Supert! Kom akkurat fra Kreta og der spiste jeg verdens beste moussaka 🙂 I går fikk jeg en kasse med økologisk frukt og grønnsaker fra kolonihagen og der var det 2 auberginer 🙂 Snakk om flaks 🙂 Nå vet jeg hva jeg skal lage til middag i morgen :))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg