RACLETTE

Raclette er ikke hverdagsmat og ikke noe man kan lage sånn impulsivt en lørdagskveld. Hvis man ikke har et elektrisk raclettejern

Jeg har ikke skrevet noe komplett ingrediensliste, for her tar man det man har lyst på selv. Jeg har marinert kjøttet, men man kan jo kjøpe ferdige marinader, eller ferdigmarinert kjøtt, eller droppe hele marineringen

Raclette er en stekepanne i to lag, du kan steke på toppen  for å få undervarme og du kan sette ting under, og da får du overvarme.

Det følger med 8 små stekepanner. Det er litt lite med en panne pr mann, så vi kjøpte en raclette til, så vi kunne ha 8 gjester samtidig

Forvirret? Forklaring følger

Når man spiser raclette spiser man rett og slett det man selv liker, for alle steker sin egen mat, ved bordet

Jeg bruker å marinere et par sorter kjøtt, og kanskje lage litt  kjøttdeigmiks .

Jeg hadde og litt krydret spekepølse, Salchichon, som setter god smak

Jeg lager meg en iten miks av hvitløk 5 fedd og 3 chili, 3ss sitron og  1,5 dl olje, 1 ts pepper


 røres sammen

Kjøttboller: 1,2 kg kjøttdeig, 2 ts salt, 1ts pepper, 2 egg, ca 1 dl fløte og 2 dl vann i foodprocessoren

Først har jeg i salt og lar maskinen gå deigen seig, for jeg sper forsiktig, jeg hadde ikke i noe mel denne gangen.

Jeg blandet inn litt under halve av hvitløk/chiliblandingen og 3 dl raspet ost. Dekkes med plast og settes i kjøleskapet.

Det fine med raclette er at alt kan tilberedes tidlig på dag, før gjestene kommer. Kjøttet kan jo marineres dagen før hvis en ønsker det.

Jeg marinerte kyllingfillet , 2 pk,i papirkapulver, gram masala, karri, pepper,nesten resten av chili/hvitløksblandingen, 2 ss sitron, 1 dl olje

Dekkes over og settes i kjøleskap

Svinekjøttet, 2 pk strimlet, marinerte jeg i 2 dl olje, 2ss grillkrydder,2 ts peppermix og 1ss sitron

Settes kjølig

Grønnsaker kuttes. Jeg brukte gul paprika, blomkål og broccoli, purreløk og rødløk, cherrytomater og champignon, soppen er fra boks


 Ser fristende ut med alle fargene

Da er bordet klart, her kan vi ikke ha duk og andre fiksfakserier

Vi serverer også loff til racletten. Den steker vi på racletten så det blir toast. Vi finner og frem det vi har av sauser og tilbehør som kan være godt på.

Her står svinekjøttet, smør til brødet, salsa og jalapenos

Raspet ost, salchichonpølse, olje med resten av hvitløk/chiliblandingen og fløte


Kylling og kjøttdeig

Da er vi i gang:) Raclette kan tilberedes på ulike måter. Vi steker kjøttet i ei panne, grønnsaker i ei panne, på toppen

Under legger vi brødet til steking hvis man ønsker det

Når kjøtt/grønnsaker har fått steke litt, har de som ønsker det på tilbehør som salt, mer krydder, salsa, fløte,osv, og raspet ost. Så setter vi pannene under så overvarmen får gratinere osten

Man kan sitte ned sammen med gjestene under måltidet for all mat står jo på bordet og gjestene må jobbe for føden:)

Her ser vi gjestene i full jobb og ingen kan klage på maten, for de lager den selv

Kokken nyter sin mat. Når første ladning er ferdig stekt, da fyller man pannene på nytt, så det stekes mens man spiser første omgang. Nam nam

Rester blander jeg i to bokser, kjøttet i en og grønnsakene i en, og så steker jeg alt dagen etter som en wok, gjerne med en fløteskvett i som saus.

Denne dagen hadde jeg som vanlig, med hensikt, lagt altfor mye kjøtt. Jeg setter ikke alt på bordet for det blir veldig varmt rundt jernene, så man må være obs på holdbarheten. Jeg fyller heller på skålene etterhvert. Det som ikke hadde vært fremme på bordet, puttet jeg i fryseren og har til senere middager.

 

Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

10 kommentarer

Siste innlegg