Raclette er ikke hverdagsmat og ikke noe man kan lage sånn impulsivt en lørdagskveld. Hvis man ikke har et elektrisk raclettejern
Jeg har ikke skrevet noe komplett ingrediensliste, for her tar man det man har lyst på selv. Jeg har marinert kjøttet, men man kan jo kjøpe ferdige marinader, eller ferdigmarinert kjøtt, eller droppe hele marineringen
Raclette er en stekepanne i to lag, du kan steke på toppen for å få undervarme og du kan sette ting under, og da får du overvarme.
Det følger med 8 små stekepanner. Det er litt lite med en panne pr mann, så vi kjøpte en raclette til, så vi kunne ha 8 gjester samtidig
Forvirret? Forklaring følger
Når man spiser raclette spiser man rett og slett det man selv liker, for alle steker sin egen mat, ved bordet
Jeg bruker å marinere et par sorter kjøtt, og kanskje lage litt kjøttdeigmiks .
Jeg hadde og litt krydret spekepølse, Salchichon, som setter god smak
Jeg lager meg en iten miks av hvitløk 5 fedd og 3 chili, 3ss sitron og 1,5 dl olje, 1 ts pepper
røres sammen
Kjøttboller: 1,2 kg kjøttdeig, 2 ts salt, 1ts pepper, 2 egg, ca 1 dl fløte og 2 dl vann i foodprocessoren
Først har jeg i salt og lar maskinen gå deigen seig, for jeg sper forsiktig, jeg hadde ikke i noe mel denne gangen.
Jeg blandet inn litt under halve av hvitløk/chiliblandingen og 3 dl raspet ost. Dekkes med plast og settes i kjøleskapet.
Det fine med raclette er at alt kan tilberedes tidlig på dag, før gjestene kommer. Kjøttet kan jo marineres dagen før hvis en ønsker det.
Jeg marinerte kyllingfillet , 2 pk,i papirkapulver, gram masala, karri, pepper,nesten resten av chili/hvitløksblandingen, 2 ss sitron, 1 dl olje
Dekkes over og settes i kjøleskap
Svinekjøttet, 2 pk strimlet, marinerte jeg i 2 dl olje, 2ss grillkrydder,2 ts peppermix og 1ss sitron
Settes kjølig
Grønnsaker kuttes. Jeg brukte gul paprika, blomkål og broccoli, purreløk og rødløk, cherrytomater og champignon, soppen er fra boks
Ser fristende ut med alle fargene
Da er bordet klart, her kan vi ikke ha duk og andre fiksfakserier
Vi serverer også loff til racletten. Den steker vi på racletten så det blir toast. Vi finner og frem det vi har av sauser og tilbehør som kan være godt på.
Her står svinekjøttet, smør til brødet, salsa og jalapenos
Raspet ost, salchichonpølse, olje med resten av hvitløk/chiliblandingen og fløte
Kylling og kjøttdeig
Da er vi i gang:) Raclette kan tilberedes på ulike måter. Vi steker kjøttet i ei panne, grønnsaker i ei panne, på toppen
Under legger vi brødet til steking hvis man ønsker det
Når kjøtt/grønnsaker har fått steke litt, har de som ønsker det på tilbehør som salt, mer krydder, salsa, fløte,osv, og raspet ost. Så setter vi pannene under så overvarmen får gratinere osten
Man kan sitte ned sammen med gjestene under måltidet for all mat står jo på bordet og gjestene må jobbe for føden:)
Her ser vi gjestene i full jobb og ingen kan klage på maten, for de lager den selv
Kokken nyter sin mat. Når første ladning er ferdig stekt, da fyller man pannene på nytt, så det stekes mens man spiser første omgang. Nam nam
Rester blander jeg i to bokser, kjøttet i en og grønnsakene i en, og så steker jeg alt dagen etter som en wok, gjerne med en fløteskvett i som saus.
Denne dagen hadde jeg som vanlig, med hensikt, lagt altfor mye kjøtt. Jeg setter ikke alt på bordet for det blir veldig varmt rundt jernene, så man må være obs på holdbarheten. Jeg fyller heller på skålene etterhvert. Det som ikke hadde vært fremme på bordet, puttet jeg i fryseren og har til senere middager.
Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel
Det har jeg aldri lagd men jammen så det godt og lurt ut 😀 Tror jeg må få testa det 😀 Good helg
ladyaugust: Ja, det blir smellgodt:))
Nå ble jeg sulten nommi <3
ladyaugust: 🙂 Jeg og:))
Det er altså en slags panne til å ha på bordet, som man steker og braser litt i ? Aldri sett det der før 😀 Men godt så det ut alt sammen 🙂 og sosialt å sitte sånn med alt på en slags panne og ordne… 🙂
Raclette er så godt 🙂 ønsker meg et slikt sett 🙂
frodith: Jepp, det er et eget elektrisk apparat, Mange har bare med 6 panner, det er litt lite. noen er med steinplate på toppen. Veldig varierende hvordan folk bruker de. noen steker rett på stekeplaten, men vi liker å bruke pannene for det blir lettere å holde rent
Marte: Ja, kjempegodt og så kjekt at alle kan velge det de vil å spise:)
Det så veldig smart ut 🙂
frodith: Og det er innmari godt:) Alt blir jo stekt på få minutter, så det blir så fersk og alle spiser det de selv liker