SHEPHERDS PAI PÅ SNIPPEN

Shepherd`s pai er godt

Jeg har her lagd med lammekjøttdeig, kjøpt hos slakter i Ålesund, men all slags kjøtt kan brukes

Skrell poteter og sett dem på koking, så de får koke mens du lager resten

Denne retten tar litt tid å lage for man skal først lage potetstappe og så skal den inn i ovnen ca 20-25 min, 200 grader

 

Kjøttdeigen stekes

Mens kjøttdeigen surrer, kutter du grønnsaker og rasper dem

Når kjøttdeigen er stekt, tas den ut og grønnsakene surres

Jeg rasper kålrot, løk, gulrot og hvitløk

Kutt champingnon

Rasp ost, bruk hvilken type ost du vil, jeg har her parmesan

Når potetene er kokt, moses de sammen med smør og salt og pepper og spes med melk til en tykk stappe

Kjøttet og grønnsakene er ferdig stekt og blandes og krydres med salt og pepper

Først kjøttet i formen, deretter stappen på toppen

Avslutt det hele med raspet ost

Godt ble det og rester til å varme opp igjen ble det og, og da smakte det nesten enda bedre:)

 

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

6 kommentarer

Siste innlegg