Shepherd`s pai er godt
Jeg har her lagd med lammekjøttdeig, kjøpt hos slakter i Ålesund, men all slags kjøtt kan brukes
Skrell poteter og sett dem på koking, så de får koke mens du lager resten
Denne retten tar litt tid å lage for man skal først lage potetstappe og så skal den inn i ovnen ca 20-25 min, 200 grader
Kjøttdeigen stekes
Mens kjøttdeigen surrer, kutter du grønnsaker og rasper dem
Når kjøttdeigen er stekt, tas den ut og grønnsakene surres
Jeg rasper kålrot, løk, gulrot og hvitløk
Kutt champingnon
Rasp ost, bruk hvilken type ost du vil, jeg har her parmesan
Når potetene er kokt, moses de sammen med smør og salt og pepper og spes med melk til en tykk stappe
Kjøttet og grønnsakene er ferdig stekt og blandes og krydres med salt og pepper
Først kjøttet i formen, deretter stappen på toppen
Avslutt det hele med raspet ost
Godt ble det og rester til å varme opp igjen ble det og, og da smakte det nesten enda bedre:)
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Elsker det 🙂
MMmm…pai er alltid godt…og som vanlig flotte bilder og fine oppskrifter fra deg 🙂
Shepherd`s pai er utrolig godt. Ser kjipt ut men smaker hærlig! Vi har det rett som det er, men nå får jo jeg det meste servert så jeg merker jo ikke noe til tidsforbruken .. ;o)
ANNELI: 🙂
passion4lifeandtravel: Takker og bukker:) Det har vært lite besøk fra meg i det siste, jeg får rett og slett ikke med meg så mange blogger for tiden. god påske til deg og Julian:)
Marit: Heldig du da:) Ja, det var godt:)