Hjemmelagde vårruller er en av livrettene mine
Her kan man lure i barna, også de voksne barna, grønnsaker uten at de protesterer, for grønnsakene blir på en måte borte inni vårrullene
Jeg lagde her ca 60 ruller og det tar noe tid selvfølgelig
Det er litt arbeid og stå og rulle inn alle sammen
Jeg hadde god hjelp så jeg var heldig
En voksen person spiser 4-5 vårruller til en middag
Jeg brukte 2 pk vanlig kjøttdeig og 2 pk kyllingkjøttdeig, 2 paprika, en kvart kål, 3 gulrøtter, 1,5 purreløk, 4 champignons, 2 rødløk, 3 små chili, 4 fedd hvitløk, men her som alltid har man i det man liker best. Jeg bruker frityrolje å steke dem i for den tåler mye varme
Jeg fryser de ustekte. Når jeg skal ha dem tar jeg dem fra fryseren og koker dem gylne i olje, kun noen få minutter. De trenger ikke å tine først
Hvis du synes det er mye arbeid å kutte grønnsakene smått, så bruk en foodprossesor eller annet hjelpemiddel
Pass på å ikke mose de for det er jo godt med biter, så vær forsiktig
Gulrøttene rasper jeg fint, for de blander seg med resten så fint og fyller ut innimellom
Stek kjøttdeigen. Jeg hadde 4 pk så jeg stekte vanlig kjøttdeig og kyllingkjøttdeig hver for seg. Du bruker hva du vil av kjøtt. Svinekjøttdeig er jo godt og magert også. Du kan også renhakke rent kjøtt hvis du ønsker det
Vårrulldeig kjøper jeg i frysedisken i Asiabutikken. Kjøp de største de har
De må tine litt ca 15-20 min før du kan bruke dem. Du drar forsiktig av flak for flak. Får du noen til overs kan du fryse dem igjen
Fyllet er ferdig stekt og klar til å has i vårrullene
Lim sammen med egg
Det er noen tabber å gå i.
1: Ikke ha i for mye fyll, det kan se lite ut men det er mer enn nok, ca 2 ss
2: Pass på så du kan rulle deigen to ganger rundt fyllet hvis ikke vil de lett koke i stykker
3: La fyllet avkjøle mest mulig før du fyller dem, da går det heller ikke så fort hull på dem
Først en og så mange flere. Det er greit å rulle dem ferdig før du begynner å steike for steikingen kan du ikke gå fra. De må passes i oljen for de blir fort stekt og oljen skal være veldig varm. Nå kan de fryses og da er det lurt å legge bakepapir mellom lagene så de ikke fryser sammen eller singelfryse dem
Nå begynner vi å bli mektig sultne.
Nam nam
Legg de på husholdningspapir for det trekker til seg litt overflødig olje
Bon Appetitt. Serveres med ris og sursøt saus. Jeg liker godt den i stor glassflaske på Aisabutikken som heter kyllingsaus
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20962510)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
Jeg ser at du ikke har brukt kinakål å legge de på. Den tar bort litt av oljen om du vil ha det rådet til neste gang.
Dette er nam nam helt enig.
Du har vært veldig flink til å legge ut bilder av hele prosessen og oppskrift, så det fikk jeg lyst til å prøve meg på : )
vanja: Kinakål ja, det har jeg aldri hørt, er det bedre enn papir?
ewymarie: Alle mine oppskrifter et egentlig litt på skjønn, så det er på eget ansvar,hehe
Mamma bruker heller aldri oppskrift, så lært av henne en del, så forhåpentligvis tør jeg å prøve meg på prosjekt å lage de : )