VÅRRULLER

Hjemmelagde vårruller er en av livrettene mine

Her kan man lure i barna, også de voksne barna, grønnsaker uten at de protesterer, for grønnsakene blir på en måte borte inni vårrullene

Jeg lagde her ca 60 ruller og det tar noe tid selvfølgelig

Det er litt arbeid og stå og rulle inn alle sammen

Jeg hadde god hjelp så jeg var heldig

En voksen person spiser 4-5 vårruller til en middag

Jeg brukte 2 pk vanlig kjøttdeig og 2 pk kyllingkjøttdeig, 2 paprika, en kvart kål, 3 gulrøtter, 1,5 purreløk, 4 champignons, 2 rødløk, 3 små chili, 4 fedd hvitløk, men her som alltid har man i det man liker best. Jeg bruker frityrolje å steke dem i for den tåler mye varme

Jeg fryser de ustekte. Når jeg skal ha dem tar jeg dem fra fryseren og koker dem gylne i olje, kun noen få minutter. De trenger ikke å tine først

Hvis du synes det er mye arbeid å kutte grønnsakene smått, så bruk en foodprossesor eller annet hjelpemiddel

Pass på å ikke mose de for det er jo godt med biter, så vær forsiktig

Gulrøttene rasper jeg fint, for de blander seg med resten så fint og fyller ut innimellom

Stek kjøttdeigen. Jeg hadde 4 pk så jeg stekte vanlig kjøttdeig og kyllingkjøttdeig hver for seg. Du bruker hva du vil av kjøtt. Svinekjøttdeig er jo godt og magert også. Du kan også renhakke rent kjøtt hvis du ønsker det

Vårrulldeig kjøper jeg i frysedisken i Asiabutikken. Kjøp de største de har

De må tine litt ca 15-20 min før du kan bruke dem. Du drar forsiktig av flak for flak. Får du noen til overs kan du fryse dem igjen

Fyllet er ferdig stekt og klar til å has i vårrullene

Lim sammen med egg


Det er noen tabber å gå i.

1: Ikke ha i for mye fyll, det kan se lite ut men det er mer enn nok, ca 2 ss

2: Pass på så du kan rulle deigen to ganger rundt fyllet hvis ikke vil de lett koke i stykker

3: La fyllet avkjøle mest mulig før du fyller dem, da går det heller ikke så fort hull på dem

Først en  og så mange flere. Det er greit å rulle dem ferdig før du begynner å steike for steikingen kan du ikke gå fra. De må passes i oljen for de blir fort stekt og oljen skal være veldig varm. Nå kan de fryses og da er det lurt å legge bakepapir mellom lagene så de ikke fryser sammen eller singelfryse dem

Nå begynner vi å bli mektig sultne.

Nam nam

Legg de på husholdningspapir for det trekker til seg litt overflødig olje

 Bon Appetitt. Serveres med ris og sursøt saus. Jeg liker godt den i stor glassflaske på Aisabutikken som heter kyllingsaus

 

 Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20962510)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

5 kommentarer
    1. Jeg ser at du ikke har brukt kinakål å legge de på. Den tar bort litt av oljen om du vil ha det rådet til neste gang.
      Dette er nam nam helt enig.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg