MEDITASJON

Mange ønsker å bedre sin livskvalitet, men får det ikke til. Man skylder på dårlig tid, dårlig helse, dårlig økonomi osv.

Meditasjon er et hjelpemiddel som er enkelt å ta i bruk og helt gratis. Det finnes ikke en eneste unnskyldning i verden til ikke å kunne meditere.

Noen tror at meditasjon er innmari alternativt  og vanskelig, og man trenger kurs for å komme inn i det. De tar helt feil. Meditasjon er innmari enkelt og noe alle kan klare og alle ha tid til.

Du kan meditere 1 minutt og kroppen vil ha godt av det.

For meg er meditasjon ikke noe hokus pokus i det hele tatt, det er rett og slett å lukke øynene og la kroppen slappe av.

Det kan gjøres hvor som helst og når som helst.

Meditasjon er supert for å redusere stress, lettere å puste, reduserer kolestrol, øker kreativitet, konsentrasjon,læring og hukommelse, mindre angst, irritasjon og humørsvinginger

På youtube ligger hundrevis av meditasjoner hvis en vil ha inspirasjon eller guiding.

Det viktigste når man hører på en guidet meditasjon er å ikke henge seg for mye opp i ordene. Det er ikke de som er viktige. Hvis man begynner å tenke at dette er tull osv, da greier man ikke å slappe av. La bare ordene gå igjennom hodet og ut igjen uten å ta stilling til dem. Noen liker å ha musikk, noen liker å ha det stille. Det er smak og behag.

En av de aller viktigste tingene når man lærer seg å meditere er å ikke henge seg opp i om man gjør det riktig eller ikke. Kommer det tanker i hodet så la dem komme men la dem gli ut igjen. Får du ikke til å sitte stille så rør litt på deg. Ikke strev med å gjøre det på en bestemt måte. Tenk at du har din egen måte og den er helt riktig.

Noen dager synes man det er enkelt, andre dager er det vanskelig. Føles det ikke riktig ,la det være, og ta det igjen senere.

Begynn med et minutt eller to i starten hvis det føles vanskelig, og vær fornøyd med det.

Det kan gjøres på jobb, på bussen, på venterommet hos legen,ja overalt

Med en gang du lukker øynene og lar kroppen hvile, vil du kjenne hvor godt det gjør deg

Kjenn på pusten din, la den gå inn igjennom nesen og ut igjennom munnen

Pust rolig og kjenn hvordan skuldrene senker seg og du faller til ro.

Det er aldeles nydelig og det gjør godt for både kropp og sjel.

Kroppen får et pusterom og kan konsentere seg om velvære

Etterhvert som du får til,  kommer ønsket om å sitte lenger, men ikke press deg, gjør alt naturlig.

Når du får taket på det og kjenner hvordan du siger inn i en væren, uten å gruble hverken på morgendagen eller gårsdagen, ja da er det en sann nytelse.

Uansett om du er frisk eller syk, lite eller mye å gjøre, meditasjon gjør underverker.

Det forskes nå mer og mer på meditasjon i forhold til alvorlige sykdommer. Man setter seg ned og mediterer og kroppen får fred til å jobbe med å heale seg selv.

Heng deg ikke opp i ting som at rommet må ha riktig lys og temperatur, eller du må sitte på en bestemt måte. Sitt akkurat hvor du vil og hvordan du vil, det funker akkurat like godt uansett. Jeg sitter ofte foran pcen med føttene på en skammel, fungerer helt fint.

Det er om å gjøre at det skal være enklest mulig for deg.

Sovner du så er det  heller ikke noe krise, da trengte du vel en blund

 

Det er mange som har gratismeditasjoner på internett.

Mandager klokken 21.00: Morten Eriksen 

Facebook: Morten Eriksen

Tirsdager klokken 20.00: Wenche Tømmervik

ca annenhver onsdag klokken 21.00: Runar Halonen

 Facebook Runar Halonen

ca annenhver mandag klokken 22.05: Kjetil Andre Jacobsen

Facebook Kjetil Andre Jacobsen

 

 Artiklene nedenfor er tatt fra bladet I FORM:

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(17739450)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

http://iform.nu/velvaere/meditasjon

http://iform.nu/velvare/meditasjon/meditasjon-slar-bade-kaffe-mosjon-og-lur

http://iform.nu/velvare/meditasjon/styrk-helsen-med-meditasjon

http://iform.nu/velvaere/meditasjon/avspenning-de-geniale-pauseknappene

http://iform.nu/velvaere/meditasjon/meditasjon-for-nybegynnere

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(17739450)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Jeg legger ved et par eksempel på fin meditasjonsmusikk. Det er fra de to norske komponistene Tron Syversen og Egil Fylling

www.tronmusic.com

 

www.egilfylling.no/

 God fornøyelse:)

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(17739446)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

6 kommentarer
  1. Høres fint ut ! 😀 Bli med på #UkensBlogg! Enkel og suuper måte å få seg flere søte lesere på! 😀 <3 Legg meg også gjerne til som venn :))

  2. Ah, meditasjon er deilig. Jeg må bli flinkere til å lytte til kroppen og meditere for å få vekk stress og nerver. Følelsen under og etter meditasjonen er så utrolig deilig 🙂

  3. Har hatt lyst til å prøve meditasjon lenge, men har aldri gitt meg selv tid til å gjøre det, fordi jeg har tenkt at det er ganske så avansert og krever et kurs eller lignende. Men det kanskje ikke så nødvendig allikevel. Søsteren min har sett på munker som meditere en gang, det var visstnok litt av en vakker opplevelse.

  4. Har meditert i perioder, men falt litt ut nå. TAKK for alt det fine du skriver om meditasjon – jeg er helt enig 🙂 og takk for at du minnet meg på hvor fantastisk det er!
   Mange hilsener fra Livetsmangfold

  5. Takk for inspirasjon! Mediterer selv, og går på kurs (fordi jeg kjenner og respekterer kunnskapen til læreren). Er så glad i mennesker som ikke prøver å gjøre meditasjon om til noe alternativt og hokuspokus. Takk!! 😀 Står litt om meditasjon på døden på bloggen min i dag 🙂

  6. MyLips: Så sant så sant, meditasjon er for absolutt alle, kan brukes med stort hell hele livet, bedre prestasjoner, bedre konsentrasjon, mer ro i kroppen, bedre helse generelt. Det brukes i forsvaret og idrettsutøverne bruker det masse for å bli sterke psykisk. Jeg skal gå inn og se på bloggen din:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg