Cecilia Samartin

Jeg elser å lese

Det sies at en leser lever ikke bare et liv men 1000 vis av liv:)

Å fordype seg i en bok og kjenne at resten av verden utenfor ikke eksisterer lenger, det er deilig

Jeg har lest mange bøker og skal anbefale noen av dem her på bloggen

De bøkene som gjør mest inntrykk er de som forandrer meg som person

De har et innhold som griper meg og får meg til å tenke annerledes

Jeg er medliem av 4 bokklubber for tiden

Bokklubben nye bøker www.bokklubben.no

Bokklubben krim og spenning www.bokklubben.no

Energica- www.energica.no

Krimklubben- www.krimklubben.no

Det er mye enklere å være medlem i bokklubber nå enn før når man måtte ringe eller sende brev for å avbestille

Jeg går bare inn på min side på internett enten via pcen eller på telefonen

Jeg får også sms fra bokklubben og kan avbestille via sms

 

Yndlingsforfatteren min for tiden er Cecilia Samartin

Faktaopplysningene jeg bruker her er fra Bokklubben

 

Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå i Los Angeles.

Samartin er utdannet familieterapeut og jobber med et prosjekt som skal bedre levevilkårene for de aller fattigste i Los Angeles.

De bøkene jeg har lest av henne er:

 

Señor Peregrino - Cecilia Samartin Natalie Normann

 Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby.Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. “Señor Peregrino” er en poetisk og overraskende fortelling om aldri å miste troen på kjærligheten. Om å våge å leve på den skjøre linjen mellom fantasi og virkelighet. Når du har lest boken vil sjelen din være fylt med duften av søt chili. Cubanske Cecilie Samartin har skrevet boken. Hun er en ny Isabel Allende. “Teknisk sett er dette en tilnærmet perfekt roman. Den har en medrivende dramaturgi, nyansert menneskeskildring og et presist og variert språk. Señor Peregrino er med sin spennende handling, sine fargerike karakterer og sitt lettleste språk en potensiell bestseller.”

Drømmehjerte - Cecilia SamartinCuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora å nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap. For lesere som ikke fikk nok av Drageløperen vil Drømmehjerte garantert falle i smak. Adresseavisen. Har du lest Øya? Da bør du lese Drømmehjerte.

Salvadoreña - Cecilia SamartinSom ung jente flykter Ana fra et krigsherjet El Salvador til et kloster i USA. Motvillig må hun siden forlate nonnenes fellesskap for å bli sendt til et rikmannshjem i California der hun skal passe familiens barn. På tross av sine egne følelsesmessige sår, er Ana i stand til å gi omtanke og lindring, og til slutt finner hun kjærligheten der hun minst ventet det.

Mofongo - Cecilia SamartinDet er magi vi skaper, ikke sant, abuela?” “Nå ja, det er avgjort en måte å se det på,” svarte hun tankefullt. “Eller kanskje det er magien som skaper oss.” Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe som en vind over fotballbanen. Men en hjertefeil gjør at han må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos abuela Lola, og sammen tilbereder de eksotiske retter som fører en splittet familie sammen. Mofongo er Samartin-magi på sitt beste. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. Mofongo viser at skillet mellom glede og sorg ikke er skjørt, men usynlig.

Hun har og gitt ut en kokebok med oppskriftene som er brukt i Mofongo, men den har jeg ikke lest enda.

La Peregrina - Cecilia Samartin

Adoptert av Señor Peregrino
Handlingen er lagt til USA, Spania og Mexico. Jamilet har flyttet fra Mexico til Los Angeles, hvor hun jobber for å tjene tilstrekkelig med penger til å få operert bort et fødselsmerke som dekker nesten halve kroppen hennes. Her blir hun adoptert som barnebarnet til señor Peregrino, uten at hun helt forstår hvorfor. Peregrino har hatt et lengre opphold på mentalsykehus, men er nå ute og frisk. Han bærer på en stor sorg til sin tapte kjærlighet Rosa, som han traff i sin ungdom i Spania på pilegrimsferd mot Santiago de Compostela.

Bli med på reisen fra kummerlige landsbykår til magiske fløyelsnetter ved leirbålet – og møt Rosa, som drives på flukt fra sine egne

Uten at hun helt forstår hvorfor, aner Jamilet mystiske sammenhenger mellom sitt eget liv og skjebnene til Peregrino og Rosa. Rosa har vært død i over 40 år. Ifølge Nurse B. Hun er bestyreren på mentalsykehuset hvor Peregrino har vært innlagt. Peregrino og Nurse B. har også vært gift. Nurse B. legger et dunkelt slør over hele denne Rosa, men det gjør Jamilet oppsatt på å finne ut mer.

 

Alle disse bøkene fengslet meg fra første stund og jeg skal lese dem om igjen

Senor Peregrino og La peregrina handler om samme personene og er lurt å lese samlet

Sod fornøyelse med lesingen:)

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(19706782)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg