Følge hjertet

 

Når man følger hjertet er det ikke rom for tvil eller rastløshet, hjertets stemme er tydelig og klar og vi “vet” med en gang at det er riktig. Når vi gjør det hjertet sier legger alt seg til rette for oss på mirakuløst vis.  Vi kan og kalle det lytte til kroppen, magefølelse, intuisjon, for meg er det samme tingen

Det vi ofte gjør feil er at vi tenker på hva vi ønsker oss og tror  at det er hjertet som taler mens det egentlig er vår rasjonelle hjerne.

Når jeg skulle  feire min 50 års dag i, bestemte jeg meg for å følge hjertet og se hvor det ledet meg. Jeg liker å planlegge og ha kontroll, men nå måtte jeg finne meg i å vente, for hjertets svar kommer ikke bestandig med en gang og vi kan ikke gruble oss til noe svar.  Jeg ble rastløs og sa nå må jeg snart vite hva jeg skal, men hjertet sa ta det med ro. 4 uker før 50 års dag datt svaret ned i hodet mitt. Du skal besøke din sjelevenninne, vi traff hverandre i juli samme år og visste begge to at vi hadde sjelelig kontakt. Jeg ringte henne og spurte om å få komme og hun jublet hurra og sånn ble det:) Og jeg visste med en gang at dette var riktig:) 

Av  og til kan vi følge hjertet men vi får hindringer på veien, da må vi bare vente litt og spørre hvorfor?  Kanskje tiden ikke er inne eller at det er noe annet som må skje først?

Jeg prøver å følge hjertet både ved store ting, som hvor går veien min nå etter at jeg har gjennomført oppgaven med å gjøre meg frisk, og små ting i hverdagen

Jeg har nå ikke tatt medisiner for stoffskiftet mitt på 7 uker og det er derfor altfor lavt. Jeg følger hjertet for ikke å overbelaste kroppen. Sist lørdag følte jeg meg fin form, i hvert fall fin i forhold til å sitte i en stol foran tv. Jeg var på kafe og en venninne spurte om vi skulle gå tur på ettermiddagen. Ja, gjerne sa jeg, nå kjenner jeg at jeg klarer det. Jeg hvilte  Vi etter flate veien. Etter 1 km sa kroppen fra med ryggvondt og sene bevegelser. Den sa “nå er det nok for i dag, snu” Hodet sa” du kan ikke snu allerede nå, dette går fint, du må pushe deg litt. Jeg gikk derfor 1 km til før jeg snudde. Klokken 21. var kroppen klar for sengen og dagen etter greide jeg ikke noe, bare satt i den stol. Jeg hadde ikke hørt etter.

Jeg sier ikke at dette er enkelt, det må læres. Jeg tror livet er en skole for sjelens utvikling. Ofte når vi gjør ting vi har lyst til viser det seg å ha en helt annen hensikt enn vi trodde. Jeg elsker å reise på cruise i Middelhavet. I år blir tur nr 10  Først i fjor skjønte jeg at ved å reise til alle disse plassene åpnet jeg  opp for energier. Santorini, Pompei, Roma, Egypt,  alle disse plassene som jeg tror sjelen min er knyttet til og jeg dro uten at jeg var åpen for den type tenking.

 Hvis du føler deg rastløs så spør hjertet hvorfor. Hva skal jeg gjøre nå? Vent ikke svar med en gang for da er det hjernen din som funderer. Vent til du får svaret servert, enten ved en tydelig stemme inni deg, kanskje i en avis, en film osv. Når svaret kommer er det som en aha opplevelse, du vet bare at det er riktig. Kanskje har du fulgt hjertet ditt før og det har ledet deg dit du skal men at det nå er tid for noe nytt. Vi blir hele tiden ledet, til mennesker vi skal møte, plasser vi skal oppleve ting, jobber vi skal lære noe i osv.

Jeg anbefaler  Hvite Steiner av Lisbeth Lyngaas og Alkymisten av Paulo Coelho. Begge to gode bøker i det å følge hjertet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg