Små og store gleder

Dagene suser avgårde, nesten for fort, selv om jeg gjør lite.

Men jeg tusler med litt forskjellig.

Stor barnslig glede over de første bittesmå basilikumspirene i Auk-en min.

Skal ikke så mye til for å glede meg.

Og allerede har jeg hatt mange gleder i dag selv om gubben snytte meg for en.

 

Han fortalte at forleden hadde fiskekompisen hans fått 30 kg seifilet.

Ja ja, man fisker ikke filet, jeg vet det, men det ble 30 kg filet.

Og i går satte de garn.

Og jeg tenkte huttetu, hva hvis vi får 15 kg.

Jeg kan ikke fryse alt det, så jeg lovte bort litt både til den ene og den andre.

Fiskekaker ble sendt med de som kom innom.

Jeg så for meg at jeg ikke fikk lokket igjen på fryseren.

Ja jeg lekte storkar jeg og delte ut lovnader.

Men hva kom han hjem med?

Ingenting! Bare store ord, hmmm

Da får vi se i morgen.

 

 

Jeg har bestilt hotellrom til jeg skal på Arthur Fundlay spiritual college i oktober.

Sommerfugler flagrer rundt allerede.

Heldigvis skal gubben både kjøre meg til flyplassen og hente meg igjen, så da sparer jeg mye stress.

 

Ei ny uke her med mye læring, wow for en glede.

 

Denne ble levert på døren i dag. Julaften det.

Fra omslaget:I denne boken følger vi en liten gruppe mennesker som våren 1844 forlot Norge og steg ombord på det knirkende Amerika-skipet Juno. Store og små hørte mannskapet som sang mens de heiste seil. Det siste glimtet de fikk av hjemlandet var øyene utenfor Bergen. Deretter var de ute på det åpne havet. Nå var de overgitt til bølgene og vinden. I trange, dunkle rom under dekk blandet etter hvert lukten av oppkast og urin seg med sjøluften som sivet gjennom treveggene. Ville de overleve denne reisen inn i det ukjente? De bar med seg håp om et bedre liv, men også en nagende tvil om de hadde gjort det rette.

Jeg har gått gjennom høstkatalogene til de ulike forlagene.

Her er en jeg gleder meg enormt til. 1070 sider. Tror det må være en av mine alle beste favorittserier, selv om jeg har mange.

Jeg digger tv-serien også.

 

Robert Galbraight er psedonym for J. K. Rawlins, hun som skrev Harry Potter. Men dette er solid, god engelsk etterforskningsskrim.

 

H. S. Palladino kommer med ny krim. Det er jo kjekt at også romsdalinger gir ut krim. Hun er fra Molde.

Den første hun ga ut var veldig bra

H.S.Palladino, Den som frykter snøen

 

Fra omslaget:

H.S. Palladino har skrevet en karakterdrevet psykologisk krim om skyld og skam.

Et offer eller en overgriper?

Det er dirrende varm sommer, og profilerer Bjørk Isdahl får i oppdrag å lete etter en middelaldrende kvinne, Hege, som er sporløst forsvunnet. Raskt oppdager Bjørk ubehagelige likhetstrekk med dobbeltdrapssaken som endte karrieren hennes tre år tidligere. Da fikk hun feil mann siktet for de brutale drapene på ungjentene Lyra og Henriette. Det endte fatalt da mannen tok sitt eget liv i cella, og Bjørk måtte forlate Kripos i skam.

De gamle demonene vekkes til live når det viser seg at Heges datter forsvant på mystisk vis for atten år siden. Var datteren seriemorderens første offer? Kan han ha vært aktiv i to tiår?

Sammen med sin tidligere makker i Kripos, Absalon Lund, begynner Bjørk å grave i de mørke sannhetene. Men tiden renner ut når enda en ung jente forsvinner.

 


Omtale av denne har jeg skrevet i dag.

Katarina Widholm, En stille kamp

 

Neste uke blir det en tur til Trondheim på bokmøte. Heldigvis kjører gubben dit også. Og om en knapp måned venter Bergen og nye bokrelaterte opplevelser og samvær med gode venner.

 

 

Så har jeg et annet prosjekt.


Det er snart på tide med ny diett.

Jeg må etterhvert lære meg å lage egne menyer,  for jeg er drittlei de som står i boken.

Det var ei som la ut denne oversikten i en av støttegruppene,  så mulig jeg kan ha den som utgangspunkt, men jeg føler meg ganske hjelpesløs hvordan jeg skal gå frem.

Det er to nettsider jeg kan bruke.

Kodtholdsplanleggeren:

https://www.kostholdsplanleggeren.no/

og

Matvaretabellen:

https://www.matvaretabellen.no/

Jeg får forsiktig prøve meg frem. Ofte dukker det opp løsninger i hodet, når jeg bare sier ja til å begynne, så vi får se.

Det blir oppstart 01.09 så hadde vært gøy å kunne ha komponert en ny dag.

Nå begynner ihvertfall de små grå å jobbe litt.

Jeg vil ha suppe ihvertfall, det vet jeg.

Og jeg må finne ut om jeg kan lage havremelk og bruke det, for jeg liker ikke kokosmelk noe særlig.

Men havremelk hadde mye mer karbo og mindre fett, så det gikk ikke. Ikke mandelmelk heller.

Men nok om det i dag. Prosjekt lagt bort foreløpig.

 

I dag blir det noe med kakunrester. Og fløte 😊

Fløte og melk og smør savnes under diett, men det kan jeg bruke i dag.

Jeg hadde tatt opp en pose kalkunrester……. Trodde jeg.

Jeg endevendte kjøleskapet,  men den var ikke der.

Til slutt fant jeg den i fryseren, jeg hadde ikke tatt opp.

Men den skulle brukes, det hadde jeg bestemt.

Man bør ikke koke lenge kalkunrester, for de tråder seg, bare varme forsiktig.

 

Blomkåstilken ble lagt i vann.

Oppå der blomkål og oppå de kalkun til tining.

Det blir smak til kraft av det grønne på blomkålen.

Jeg koker siste rest av en boks pasta, så er den borte.

Har tatt opp kokte bønner fra fryseren som jeg også vil bli kvitt.

Surrer så hvitløk, chili, vårløk og persille.

Persillen puttet jeg i fryseren når vi dro på ferie.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha i vårløk men stemmen i hodet insisterte.

Så litt mel og spe med fløte og kraft. Nydelig ble det.

 

Det er så enkelt å lage slike små gryteretter.

Man trenger ikke bruke Toro bestandig.

Man lager saus på få minutter.

Da er vi mette i dag også.

 

Nå er det lesetid.

I dag

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg