Klippfisk, Arnt Steffensen, Christian Larris Honstad og Frode Kristensen
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Jeg elsker å teste kokebøker. Jeg elsker å planlegge ukesmenyer.
Å sitte å bla i bøkene og la meg inspirere er så kjekt.
Jo da, jeg hører folk bruker nettet og ja jeg bruker det jeg også når jeg skal lete etter noe bestemt.
Men det som er med bøker er at du blir gitt ideene, du søker de ikke opp.
Derfor får du retter du ikke har bedt om og det er for meg mest inspirerende.
Og jeg er kresen når jeg “leser” kokebøker.
Jeg vil ikke ha 49 bilder av kokken med kjæledyr og babyer og kjøkkenarbeid.
Jeg vil ha bilder av retten og en god oppskrift og med lett tilgjengelige ingredienser siden jeg bor et sted der vi kun har kjedebutikker.
Klippfiskboka treffer meg på alle punkter.
Nå har jeg testet både tapasretter og vanlige middagsretter og alt er godt.
Og det er enkle retter å tilberede.
Pasta og tomat med klippfisk
https://lillasjel.blogg.no/pasta-og-tomat-med-klippfisk.html
Av og til er konsentrasjonen litt dårlig så jeg gjør feil, men det går fint.
Klippfisk med pesto
https://lillasjel.blogg.no/hvor-blir-de-av.html
Fish & chips av klippfisk er den beste vi har smakt og vi hadde nok til to dager, så det er rimelig middag.
https://lillasjel.blogg.no/aktiviteter-pa-gang.html
Det samme med tartė flambee, nesten en klippfisk pizza.
Lettvint, godt og billig, for også her hadde vi til to dager.
Det ble 6 sånne biter.
Vi varmet i airfryer dagen etter og da var den nesten enda bedre
Og 17. mai serverte jeg tapas og da var to av rettene i boka med.
Både klippfisk røre på toast og klippfisklapper og begge deler var kjempegodt.
Enda har jeg mange retter jeg skal lage.
Klippfiskgrateng,
Fløtegratinert klippfisk
Kremet klippfisksuppe
Dampet klippfisk med sennepssaus
Brandade
Bolinhos
Ja jeg kunne fortsatt. Her er så mye fristende.
Og jeg vil jo lage om igjen de jeg har lagd også, så nå må jeg ha mer klippfisk.
Jeg har bare en liten pose igjen.
En av mine favoritt kokebøker dette.
Liker du klippfisk, anbefaler jeg den på det varmeste.
Morsomt var det at vi også fikk besøke Ringholmen utenfor Kristiansund.
Der var det mye tørking av klippfisk. Og vi så noen av bildene i boka der.
Og for et fantastisk vær vi hadde når vi var der, ja det var mer som et mirakel
https://lillasjel.blogg.no/pa-og-langs-boljan-bla.html
Fra omslaget:
Dette er boken for alle som elsker klippfisk – eller som vil bli bedre kjent med denne fantastiske norske råvaren. Klippfisk Historien – reisen – oppskriftene er en informativ, fristende og underholdende kokebok om den litt glemte nasjonalskatten. Her ufarliggjør vi klippfisk som råvare. Vi gir deg svarene på alt du lurer på om klippfisk, og kanskje et par ting til. Du får også oppskriften på klippsfisk-klassikere som bacalao og bolinhos. Men vi tar også klippfisken med inn i samtiden. Rettere sagt rett inn i nordmenns favorittretter – i middager du kanskje aldri før har tenkt at klippfisk kan brukes. Det blir fristende klippfisktaco, quesadillas, burgere, calzone og pasta, og mye, mye mer. Denne boken vil gi deg ny inspirasjon og matglede!