Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Kjøttpudding er god mat
Det er lettvint, utrolig lite arbeid og det tar ikke noe lenger tid å lage 3 enn det tar å lage en
Jeg brukte en blanding av hjortekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, men du bruker hvilken type du vil
Jeg valgte og å blande inn løk og champignon og en chili, det er jo og valgfritt
Hvis man skal ha i løk og champignon, lønner det seg å surre det litt først så det mykner
Hvis ikke vil det bli huller i puddingen når grønnsakene krymper
Jeg lagde en deig av 1 kg hjortekjøttdeig og 800 gr vanlig kjøttdeig
Jeg kjørte den først i mikseren sammen med 1 ss salt og ca 2 ts pepper
Når den var seig, hadde jeg i 3 egg, 4 ss potetmel og så spedde jeg med 3 dl fløte og resten vann, ca 3 dl-4dl til deigen var sånn passe til å ha i form
Spe med litt væske i gangen
Når man skal ha den til kjøttpudding er det ikke krise om den blir litt for løs for vi skal jo bare ha den i former
Smør former eller bruk papir og fordel puddingene i formene
Settes i vannbad 180 grader ca en time
Serveres med ønsket tilbehør som kan være poteter, potetstappe, ris, pasta samt alle slags grønnsaker, ertestuing ,kålstuing, makaronistuing, surkål
Alt passer til kjøttpudding
Jeg surret champignon, strødde på litt mel og spedde med fløte og vann så jeg fikk en soppsaus
Frys de ned i passe biter og det blir lettvint middag en annen dag
Kjøttpudding er veldig godt i alle fall og denne så jo spesiell god ut…
I gode og onde dager!: Ja, det er godt:)
jeg elsker alt av sopp. Dette er flott
Uoppfordret: 🙂