Deilig når alt ordner seg.


I går hadde gjengen party.

Da Sprettes det noen flasker bobler.

Jeg var litt stresset siden fryseren vår ikke klarte å holde på kulden.

Vi tømte all maten i termoposer før vi dro på fest.

Og det var jo trim for meg med bøy og tøy, så jeg ble sliten.

Ikke ideelt før selskap.

Og jeg ventet litt utålmodig på å komme meg hjem og sjekke om den var kaputt.

Halv 1 i natt skrudde vi på òg ingenting skjedde.

Jeg leste bruksanvisningen for å se hva de ulike knappene betydde.

Jeg skrudde av og på, jeg hører det durer og så blir det stille.

La den bare stå sier gubben, så begynner den kanskje.

Ja men den er da helt stille sier jeg, da går den jo ikke.

Bare vent og se, sa han.

Jeg syntes han var teit, for han måtte jo skjønne at satte vi den på, ville den jo starte hvis den var i orden.

Det kan jo bli brann sa jeg, hvis den står på og det er noe feil med den.

Men før vi gikk og la oss hadde han en kontrollrunde og da var det begynt å bli kaldt.

Jeg var oppe klokka 4 og da var den blitt skikkelig kald.

Hurra

Jubilanten var blid og fornøyd med å få innvie det nye kjøkkenet sitt.

Egentlig er det jeg som bruker å ha grillfest, men denne gangen ble den kuppet av et bursdagsbarn.

Eller barn er det vel ikke lenger.

Vi må nok kalle oss godt voksne ja.

 

 

Det mangler ikke på frivillige til å åpne vin.

Litt trøbbel før vi fant ut hvordan denne fungerte.

Det var til og med en treretters.

Snakk om luksus.

Reker til forrett.

Indrefilet av svin til hovedrett og jordbær med is til dessert.

Stappmett.no

Så nydelig når vi kjørte hjem.

Ja skyss fikk vi også. Vi ble hentet ja.

 

 

Jeg sov utrolig dårlig i natt og våknet også av redningshelikopteret som for over taket.

Det er litt ekkelt, for man vet jo ikke hva som skjer, selv om det ikke er noe uvanlig her i området.

 

Før frokost fikk jeg på plass all maten igjen i fryseren.

Den hadde klart seg bra i termoposer, inntullet i dyner og ulltepper.

Nå er det nok bøy og tøy kjenner jeg.

Frokosten starter med en gulrotbit.

Forskningsprosjekt.

Så tester vi den nye grillosten til Tine, men jeg syntes ikke det var like god smak på den som halloumi.

 

Så var det å få brød i ovnen, for nå er det tomt

Vi leser i avisen at der fremme, litt bak, der sitter noen fast i fjellet.

Heldigvis ikke skadet,  men det har lagt seg skyer så helikopteret får de ikke ned.

Det er sendt opp klatrere.

Og der kommer det.

Det sirkler litt rundt.

Går ut fra at de har fått ned redningsmann og skal heise de opp.

En fikk de ned i natt, men det var to igjen.

 

 

 

Det var flere ting som ordnet seg før helga.

Vi fikk bestilt fly til den store Asiaturen vår neste år.

Det er så deilig når ting faller på plass.

Jeg ble jo reisesyk jeg, over 200 dager før vi drar.

14000,- pr person, tur retur, det var mindre enn vi hadde forventet.

Vi betalte 30000 pr pers, økonomi, til Australia.

Til Singapore, hjem fra Tokyo.

Og i tillegg er det jaggu det business class med Quatar og Emiratene.

Supergod service hos de flyselskapene.

Forrige gang hadde vi økonomi og det var bra det også.

Kunne sikkert fått det billigere hvis vi snoket på egen hånd, men aldri i livet.

Jeg vil ha full pakke og garanti for å komme frem.

Dette er en gang i livet og jeg orker ikke stresse når jeg ikke må.

Nå bestilte jeg utflukt i Tokyo der vi blir kjørt til flyplassen etterpå, for flyet går ikke før 23.30.

Da får vi sightseeingtur i Tokyo og det hadde vi egentlig ikke tenkt.

Da koster vi jo på oss det.

Jeg har ikke sagt det til gubben men neste gang skal vi til Korea.

 

Men foreløpig er det hverdagsliv her og da prøver vi å leve sparsommelig for det meste.

Menyen denne uken blir sånn…..tror jeg

 

Meny

Søndag:

Svinestek kr 20,-

Mandag:

Ovnsbakt laks, fisket 

Tirsdag:

Kyllingkjøttboller med pesto og pasta, Kyllingkjøttdeig ca kr 30,-

Onsdag:

Fisk i spinat og purreløkssaus, fisket

Torsdag

Wok med svinekjøtt i sursøt saus, kr 25,  for svinekjøttstrimler

Fredag:

Kvalkjøtt med kokt kål og poteter, kr 50,-

Lørdag:

Schnitzel med pommes frites, Snitzel kjøpt i Sverige var også billig.

Reker til kvelds, 5 kg kr 299,- 

Slik lever vi ganske så rimelig stort sett her i huset.

Derfor var det bra at ikke fryseren sviktet oss.

Det ordner seg det meste.

I dag

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    1. For en herlig og levende beskrivelse av både drama og fest – jeg koste meg skikkelig med å lese!
      Det høres ut som en kveld med både høy puls og høy hyggefaktor.
      Og med treretters og bobler i glasset, vil jeg tro kaloriene ikke akkurat sto i kø for å slippe unna – men det skal de jo heller ikke på fest!

      Det fine er jo at all bøy og tøy med termoposer og fryser-redning sikkert tok unna en del av kalorioverskuddet fra både indrefilet og is. Hverdagsmosjon i praksis, spør du meg!

      Takk for at du deler – det gir både et smil og litt inspirasjon til ukesmenyen her også.

      1. ❤️😄 Jeg skal telle kalorier fem dager dra neste søndag. 🙂det får holde 😊Er litt skummel for meg med for mye bevegelse for kroppen min blir da raskt syk, så jeg får ha noen hviledager nå 😃

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg