Vi har pyntet til advent


Dagen i går gikk greit.

Jeg synes det er lettere nå, når jeg vet at jeg greier å lage egne menyer også.

Hvis jeg ikke har lyst på maten en dag, velger jeg en annen dagsmeny.

Disse plettene med banan og havregryn, er veldig gode. Men de er kun for første dag,  når det er 1000 kcal.

Og i stedet for wok, lagde jeg suppe.

Den ble veldig god.

Han som ikke er på diett,  fikk rester av svineribbe med fløtepoteter til.

Jeg har ingen problem med å lage mat til han,  selv om jeg ikke spiser.

Du kunne satt livrettene mine foran meg, uten at det har brydd meg.

For meg betyr det at dette er noe kroppen min ønsker.

Det føles riktig.

 

Gubben styrer med sitt.

Nå er det andre soverommet tømt og han har malt tak i dag.

Jeg høster salat.

Putter det i zipposer, for da holder det seg.

Men etterhvert vil jeg ha en annen type salat, for denne heter crispy salat, men den er ikke crispy

Men den vokser godt.

Jeg har plukket den en gang før.

 

Jeg fortsetter å gå gjennom gammelt.

Denne genseren strikket jeg, mens jeg gikk videregående.

To ulike, forskjellige farger.

Den ene var i brunt og beige, husker jeg.

Jeg tror den andre var grønn som på bildet.

 

Denne strikket jeg også.

I orange og brun.

De fargene hadde jeg også på rommet mitt.

 

 

Denne strikket jeg når jeg var gravid, i aprikos.

Jeg fikk to gutter og den ble lite brukt.

Dessuten er det ikke behagelig med slikt fluffy garn til en liten baby.

Jeg har bladd gjennom flere kokebøker.

Jeg abonnerte på Hjemmets kokebok- klubb sine bøker.

Mange av de er flittig brukt, andre mindre.

Men dette er genialt.

Middagsforslag for hele året.

 

Jeg ser jeg har brukt den flittig.

Det er jo helt genialt.

Her får du forslag til middager og oppskrifter, hver dag hele året igjennom.

Og du kan jo bruke de som frister og sette inn dine egne.

 

Jeg vil prøve Middagspai.

Her kan man jo bruke rester av tacokjøttdeig også.

 

Og denne tomatformen.

Lenge siden jeg har lagd moussaka.

Disse diettene bidrar egentlig til å skape glede ved å lage mat.

Hjernen min spyr ut ideer, så ikke noe problem å finne på noe.

Nå kjøpte jeg jo lammekjøttdeig lørdag, så moussaka skal det bli neste uke.

Jeg skriver opp aubergine på handlelisten med en gang.

 

Jeg bruker notater på iPaden.

Da har jeg den alltid tilgjengelig og den synkroniseres med telefon, så da er jeg klar for butikken fredag.

Da er det nok mer på lista, for jeg vil skrive ukesmeny litt senere i uka.

Mens jeg skriver det, roper hodet, husk den klippfiskretten du skulle lage.

Ja, slik er hjernen min.

Eller er det noen andre inni hodet mitt kanskje?

Som hele tiden tenker mat 🤪

Egen kokke veileder kanskje.

 

Og fra Freias bakebok, fant jeg denne ferske desserten.

Dette skal jeg også prøve neste uke.
Jeg kjøpte en pakke asparges til dietten.

Den bruker jeg ikke opp.

Igjen kverner hjernen: ja, bruk ikke sopp. Lag aspargessaus, ha i litt spinat og vårløk eller purreløk.

Bruk fiskekraft fra fryseren og ha i enten fisk eller fiskeboller/fiskeball.

Ok. Da skal jeg prøve det på mandag.

Har du et slikt hode som tutrer i vei?

 

Slik vokser lista.

 

Jeg lærte noe nytt om insulinresistens i en av Fedon Lindbergs bøker.

Slik er det nemlig hos meg.

Jeg har hatt insulinresistens i årevis, men klart meg på håret unna sukkersyke.

Men det er derfor jeg legger på meg.

Og det er dette jeg vil se om disse diettene etterhvert kan snu.

Når man faster, prioriterer kroppen annerledes og da kan mye skje.

En ting har allerede skjedd, selv om jeg ikke vet om det er pga diettene.

Jernet i blodet har sluttet å stige.

Jeg har tappet blod jevnlig annenhver måned nå i flere år.

Men nå har det stoppet opp.

Disse høye jern verdiene kan nemlig også skyldes insulinresistens.

Så det blir spennende å se hva som skjer videre.

Kroppen er en komplisert maskin.

 

Jeg har hatt noen vårløkstilker stående i vann.

Nå satte jeg dem ned i ei potte med jord, bare for moro skyld.

For å se hva som skjer.

Jeg glemte å begynne på adventskalenderen min i går.

Jeg får ta to dager i morgen.

Jeg kan drikke te om jeg er på diett.

 

Økologisk fusjon med sitron og ingefær smak og sort pepper.

Jo da, den var faktisk helt ok.

Jeg bruker jo å lage te av frisk ingefær og har i sitron.

 

Disse tre skal jeg lese på dagtid.

 

Denne leser jeg på senga.

Jeg har gjort noe annet rart i dag også, men det får vente til i morgen.

Må ha litt å skrive om da også.

Og målet i morgen er å rydde litt mer i kjellerreolene.

Se her.

Gubben har pyntet til advent.

Og hengt opp nek og frø.

Foreløpig har vi ikke sett en eneste fugl.

I dag

 

Blåbærsmoothie 😂😂😂

2 kommentarer

    1. du er flink men jeg skjønner den ,har en bestemt seg for en diett så følger mann den ,har gjort det selv også :=)vil du ha sprø salat så legger du bladene i iskadt vann en stund før du skal bruke dem ,da blir dei sprø :=)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg