Jeg er glad i indisk mat. En dag arrangerte de en indisk lunsj på spesialrestauranten på Adventure of the seas. Vanligvis var det italiensk mat der.
Vi måtte betale ekstra for denne lunsjen, 10 dollar pr person, tror jeg det var
Forretten var nydelig god og spennende. Indisk brød med salsa og forskjellige dip-er. Jeg hadde dog foretrekt å ha salsaeni en skål ved siden av, for brødet blir fort bløtt
Det ser ut som det var godt ja.
Sammen med brødet fikk vi servert en kake av potet og løk, indisk ost og lammekebab
Etter forretten var jeg nesten mett, men da kom hovedretten som var Tikka masala, med karripoteter, grønnsaker og ris. Kokken fortalte at det var viktig å steke krydderne i tørr panne for å få frem smakene. Hvis det ble for lite krydder, skulle man ikke ha dem i rå, men heller steke dem litt først, før man blandet de inn i maten.Krydderne blir kokt i et par timer, has i blender og etterpå blandet med kjøttet som er stekt på forhånd. Kjøttet marineres i yoghurt og krydder et par dager før det stekes.
Servert med brød til, du slette meg tid,hvor jeg ble mett. Ikke bare ble jeg mett, men jeg ble så trøtt at jeg måtte forlate desserten uspist og gå for å sove middag
Kokken demonstrerer hvordan de lager brødene
Her viser han frem krydderblandingen før og etter blender
Jeg klarte å ta bilde av dessertene og smake på dem før jeg sovnet, men dette er ikke desserter for min gane. Øverst en dessert av gulrot og underst brød i vaniljesaus med rosiner. I tillegg fikk vi en drikke til og det var Mango Lasse, sur melk med mango smak. Ikke noe for meg, men fantastisk moro og jeg nådde å bli sulten igjen til middag
Så spennende det så ut!
Kristi Pedersen: Ja, det var kjekt:)