Scampi med sursøt saus er mat du lager mens risen koker.
Men man må nok ha litt lenger tid hvis man skal rense dem først
Ferdig rensete og kokte kan brukes, da går det jo mye fortere
Jeg har brukt ferdig saus i dag, men man kan jo lage den selv hvis man ønsker
Jeg har og latt den marinere litt først, har du det travelt, dropper du det
Ta derfor hensyn til hvor lang tid du vil bruke og så innrett deg etter det
Og som vanlig bruk de grønnsakene du selv liker
Denne svarte strekes skal skrapes bort
Noen ganger løsner den lett som her, andre ganger skraper man bare med kniven
paprika, vårløk, chili, persille,hvitløk,sitron, var det jeg hadde i dag
Jeg blander alt rått og lar det stå og trekke i kjøleskapet en stund, alt ettersom du har tid til
Så surres rekeblandingen noen få minutter i pannen så de skifter farge og grønnsakene blir litt myke
Ha i en dasj sursøt saus, hvis du ønsker, og smak til med salt og pepper
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
NAMNam….. dette så virkelig snadderaktig ut. Lurer på om jeg skal ta turen ut i dag med en sjuk unge for å finne meg noe fisk 🙂
Ha en flotters tirsdag! Klem
ninaoglivet: God bedring til den syke, håper dere får en fin dag:)
Ååå, det så ut som en omstendig MEN veldig god rett 🙂 Jeg skal også ha sursøt her i dag.. men det er mer snakk om Uncle Bens over noe kjøtt her ;-D
frodith: Hvis du bruker ferdigkokte scampi er den unnagjort på 15 min:)