Jeg ønsker meg et stille rom

Bilde Eva-Christin Hillestad
https://www.facebook.com/EvasAkvareller/?ref=ts&fref=ts

Jeg ønsker meg et stille rom
Kanskje er det blått, ja det vet jeg ikke
Men det føles litt som om det skal være blått
Det skal ihvertfall være stille
Helt stille
Jeg skal høre kun min egen pust

Det er så godt å være inne i det rommet
Alt annet slutter å eksistere
Gårsdagen blir borte
Morgendagen er langt borte
Det er bare her og nå som eksisterer
Inne i dette blå rommet
Der det er bare meg

Bare meg
Høres ikke det ensomt ut
Bare meg
Blir ikke det trist da
Ja, jeg vil ikke inn dit for bestandig
Jeg trenger nærheten av mine medmennesker
Kontakten sjel til sjel
Men liten stund når jeg føler for det
Kun en liten stund

Inne der er det bare meg
Alt annet forsvinner
Det er en indre ro der
En ro man umulig kan finne et annet sted
Enn akkurat der
Inne i meg selv
I sjelen
I dag

 

20 kommentarer
  1. Jeg ønsker meg stillhet. Trenger ikke et spesielt rom i en spesiell farge. Bare stillhet i mitt eget hode når alle andre lyder har tatt kvelden. Stillhet.. høres sykt deilig ut! Tenk å legge seg om kvelden og bare høre på stillheten. Sovne uten alle lydene i hodet. Slippe å våkne fordi det er så bråkete. Alt surret, pipinga og skurringa. Det hadde vært fantastisk! Om så bare for noen timer. Øresus føles som et handicap..

  2. Hørtes deilig ut med noen pustepauser i et slikt rom..det trenger man innimellom…:)) Og bildet var jo nydelig …:)) Jeg har litt høye skuldre om dagen ..så må nok legge inn litt mer “egentid”..selv om jeg er mye for meg selv..har jeg alt jeg burde gjort for andre svirrende i hodet hele tiden..og det tapper energi ..Ønsker deg en fin kveld og kommende uke :))

  3. Ja, et stille rom….enten det eksisterer rent fysisk eller man “lager” rommet i hodet….det er viktig! En balanse mellom alenetid og ro – og samvær med andre. Får vi begge deler i passe store mengder, så er det lettere å verdsette begge deler også! Et vakkert bilde i blått. Blått er en “Rolig” farge – i alle fall i denne nyansen. En ettermiddagsstund på en benk i en lun sommerkveld- omgitt av vakre hortensia – det er balsam for sjela!

  4. Her er det dårlig med stillerom om dagen…Men det er godt å finne noen plasser hvor det er mindre lyd og noen har nok mer behov for det enn andre 🙂

  5. Som Marut plages jeg også av øresus, og det kan til tider være så ille at jeg noen ganger ønsker at jeg ikke hørte noe i det hele tatt. Har funnet en måte å takle det på, så jeg tror alikevel at jeg gjerne ville hatt et sånt rom :o)) Det hadde vært luksus!

  6. Godt å ha et sted der man kan være stille. Jeg har kontoret mitt, og det bytter jeg ikke bort med noe. Før hadde jeg ikke et eget rom, da gikk jeg ut i skogen for å få litt alenetid. Det var godt, og det hender stadig at jeg går inn under trærne enda! Fint dikt! Ha en strålende aften!

  7. Vera Lynn: Ja, med øresus er det nok vanskelig å finne et stille rom inni seg også, må være slitsomt. utrolig mange som sliter med det. Takknemlig er jeg for at jeg kan høre stillheten 🙂

  8. Neida, det går fint med naboene 🙂 Det er mer sånn generelt i hverdagen nå, hvor alt går fort, jobben er krevende og det er MYE å gjøre. Og liten tid til å sitte stille i et rom å lytte på ingenting .-D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg