Ja, ikke riktig 5000, og ikke i ørkenen, men en uke med 25 personer, som sammen setter opp lokal revy, Raumarevyen.
Den siste uka før forestillingene begynner er intens. Rett fra arbeid til øving og det trengs mat. God og mettende mat, for man må ha energi.
Lørdag serveres Tjukkruller på rotgrønnsaktreff
Kjøttdeig spes ut med potetmel, egg, fløte, salt, pepper, chili, hvitløk og raspet ost
Kjøttboller tar altfor lang tid, derfor lager vi tjukkruller, inspirert av et par grevlinger i et av revynumrene
Poteter, søtpotet, selleri, paprika og løk, deles opp, saltes og pepres og litt olje, og inn i ovnen
Tjukkrullene deles opp i biter og blandes sammen med grønnsakene og serveres med grovt brød
Søndag: Kyllinggryte i karri, ris og salat og brød til. Når man skal mette mange, er det fint med brød.
http://lillasjel.blogg.no/1354984443_kylling_i_karri_mens_.html
Kyllingfileter marineres i karri, hvitløk, chili, olje, sitron, salt og pepper, vakuumeres, hvis man har vakuummaskin, får godgjøre seg et døgn i kjøleskap
Kjøtt og bacon surres
Vi surrer champignon og rødløk og gul og rød paprika
Strør over mel og sper med fløte og vann og kokes noen minutter så melsmaken er borte, siste finpuss med salt og pepper. Må ikke koke for lenge eller for hardt, for da koker filetene i stykker og de blir trådete og lite appetittlig å se på.
Serveres med ris og salat
Og nystekt loff
http://lillasjel.blogg.no/1356258464_hjemmebakt_loff.html
Eller grovbrød:
http://lillasjel.blogg.no/1360407296_kommunens_beste_brd.html
Mandag går vi for laks med rømmesalat og kokte poteter
http://lillasjel.blogg.no/1338987637_marinert_laks_med_ida.html
Laksen marineres i olje, hvitløk, sitron, sitronpepper, salt og litt chili, noen timer kaldt, før den stekes i ovnen 180 grader ca 20-30 min
Sveler til kaffen
Tirsdag går vi for burritos, Tortillalefser fylt med kylling og grønnsaker og stekt i ovnen. Paprika, hivtløk, rødløk og champignon og chili, kuttes på foodprocessor, så det blir bittesmå biter, nesten som en purre. Da spiser alle som ikke liker grønnsaker, grønnsaker med god apetitt. Etter at det er kuttet, surres det lett i pannen
Kyllingfilet kuttes i biter og surres. Deretter blandes fyllet og vi er klar for å brette lomper. Jeg brukte Rema 1000 sine lomper og de anbefales ikke, for det går i stykker ved bretting. Jeg smører lompene med rømme før jeg fyller dem.
Strø ost på toppen og gratineres i ovnen ca 20-25 min , 180-200 grader. serveres med en grønn salat til.
Onsdag går vi for Gryte med kjøttdeig i tomatsaus med potetstappe
Tomatsausen lages etter samme oppskrift som Lasagne
http://lillasjel.blogg.no/1356257629_lasagne.html
Tomatsausen lages av hermetisk tomat, tomatpure, basilikum, hvitløk, chili, salt og pepper, kokes ca en time. Valgfri pasta kokes og blandes i gryten for da blir den mest økonomisk. Serveres med salat og brød
Torsdag har vi kortere dag, ferdig etter generalprøven så da serveres en pasta og skinkesalat med brød til
I kyllingsalaten bruker jeg skinke fra boks så jeg får litt store biter, bacon,ananas, kokte egg, pasta, mais , tomat , agurk og purreløk
Fredag er det to forestillinger og mellom dem spiser vi Tacobaguetter
Kjøttdeig stekes, rør inn tacopulver. Forstek baguettene noen minutter så de mykner. deles på toppen, fylles med kjøttdeig, rødløk og maisog dekkes med ost, salat ved siden av
Lørdag er lang dag med to forestillinger, men vi skal spise festmiddag etter siste forestilling. Mat som kan spises når det passer, er greit denne dagen.
Påsmurte baguetter tar litt tid å smøre, men samtidig slipper man å passe på varm mat
Røykalaks, eggerøre, purreløk, tomat og agurk
Spekeskinke, potetsalat, purreløk og tomat
Italiensk salat, fersk skinke, tomat og agurk
Ost og paprika
Lokal revy i en kommunde med 7500 innbygger som selger 1300 billetter, det er stort.
En ting jeg ikke er flink til, så er det å beregne hvor mye mat som skal til. Hver kveld hadde jeg altfor mye, så det ble både middag og kveldsmat, så ingen gikk sultne hjem.
Grovt regnet til ca kroner 30 per mann per kveld
Var det du som sto for maten til alle aktørene? Jeg synes det med tjukkrullene så spesielt ut, og veldig godt!!
Her er jo gode tips for noen og envher, ikke bare revylag 
Jepp, jeg var kokk og tjukkruller var godt :)frodith: