I helga spiser de fleste veldig ofte potetgull med dip.
Hjemmelagde eller poser vi rører ut i rømme.
Jeg har en veldig god rømmedip.
En boks rømme, litt majones, 2-3fedd hvitløk som jeg presser, litt sitron eller sitronpepper, salt
Dette er en veldig god dip til kyllingvinger med djevelsaus eller til mye annet.
http://lillasjel.blogg.no/1338824057_kyllingvinger_i_djeve.html
Du lager denne nesten like raskt som å røre ut en pose. Kanskje fem minutter mer.
http://lillasjel.blogg.no/1536433317_lrdagskos.html
Oppskrift på blåmuggdip : halv boks blåmugg, halv boks creme fraiche, pepper, salt, hakket rødløk kan også has i, særlig hvis dipen brukes til kjeks eller grønnsaker.
Philadelfiaost, samme som blåmugg, men med en halv boks philadelfiaost.
Jeg er sikker på at man kan bruke hvilken som helst smøreost og det vil bli nydelig.
Men så til poenget med bloggen.
Ofte står vi der med rester av dip eller rester av smøreoster. De er ikke så gode når de har vært åpnet en stund.
På det øverste bildet, brukte jeg rester av En posedip og rester av litt rømmedip.
Jeg surret paprika, rødløk, persille, hvitløk, litt chili, sopp og så hadde jeg i en rest kalkunkjøtt og diprestene.
Med kokt ris til, ble det et herremåltid.
Jeg bruker dip i wok, all slags gryterettter, i pasta og i burritos, det er bare fantasien som stopper en.
Torsdag tok jeg frem rester av tacolomper fra 5 forskjellige tacomåltider, en her og to der og tre der.
Rester fra kyllingen i helga og en boks tacokjøttdeig fra fryseren
I tillegg til et par typer diprester, ble det til deilige burritos.
Og i tillegg en god porsjon god samvittighet, fordi jeg får tømt bokser med rester, istedetfor å hive dem.
Hverdagstortilla
http://lillasjel.blogg.no/1381337021_hverdagstortilla.html
Burritos
http://lillasjel.blogg.no/1360410076_burritos_my_way.html
Lurt å bruke litt av det en har ja..mye godt du fikk ut av dine “rester” 🙂 Før da gutta var barn hadde vi ofte potetgull i helga..men nå tror jeg det er 3-4 år siden jeg har hatt det i huset.. Blir god mat og så is og kaffe her på lørdagene 🙂 Fin lørdag videre til deg <3
Vi bruker å ha snacks i helga 🙂 men ikke bestandig dip 🙂 annebe:
Jeg ler høyt her jeg sitter. Jeg er visst ALT annet enn vanlig med disse vanene. Du vet jeg og majones og rømme og sånne greier 😀
Hehe, ja du er nok ikke i målgruppen denne gang 🙂 frodith: