Yrsa Sigurdardottir, Syndsforlatelse

Jeg har lest flere bøker av Yrsa Sigurdardottir. Jeg likte særlig godt de første tre, Det tredje tegnet, Den som graver en grav og Aske. Deretter leste jeg, Jeg vet hvem du er og Løgnen, men de falt ikke helt i smak. De ble for spøkelsesfortellingaktige for meg. Dødskipet og De uønskede står i hylla og venter. DNA og Dragsug, har jeg ikke fått tak i enda, men jeg skal lese de også. Men nå fikk jeg den nyeste, Syndsforlatelse sponset fra Kagge forlag, så den fristet mest.

Denne gangen sviktet ikke Yrsa meg. Jeg synes Syndsforlatelse var en spennende bok om et akuelt tema, mobbing.  Det er trist å lese historiene til de som ble mobbet og tragisk at det faktisk foregår overalt. Mange får livene sine ødelagt av medelever. Jeg funderer på drivkraften bak mobbingen. Hvorfor er vi sånn vi mennesker at vi går til psykiske angrep mot andre, hva er drivkraften vår og hvorfor har vi et sånt behov for å gjøre dette. Denne følelsen av å ha makt over noen er så sterk og som barn og ungdom forstår vi nok ikke konsekvensen av våre handlinger, men det som er ekstra ille er at det foregår jo også i voksen alder.

Det eneste jeg har å utsette på boken er at det blir vel mye pjatt om forholdet mellom de som jobber på politistasjonen og dermed står for etterforskingen. Akkurat den biten kunne vært tonet ned for meg.

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Kagge forlag som også har sponset boken.

Vil du lese litt fra boken kan du åpne linken under:
http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_kid=1044788&b_id=1687723

Syndsforlatelse

Islands krimdronning er tilbake med ny bok ? brutal og aktuell.

En tenåringsjente blir brutalt slått til døde på kinoen der hun jobber, og liket av henne blir slept avgårde av en maskert person. Videoklipp der hun ber om tilgivelse blir sendt til vennene hennes fra snapchatkontoen hennes. Når hun endelig blir funnet, er kroppen hennes merket med et 2-tall. 

En tenåringsgutt møter samme skjebne noen dager senere, og igjen sendes klipp der han ber om nåde ut i sosiale medier. Liket hans blir funnet merket med et 3-tall.

Huldar blir involvert i etterforskningen, likeså barnepsykologen Freyja, som raskt mistenker at mordene er mobberelaterte – og at det handler om hevn. Spørsmålet er Freyja og Huldar har mulighet til å redde liv hvis de klarer å finne mønsteret i hevnerens plan.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg