Sushi, 3. forsøk

Dette er merkelige greier.

Det er ikke så lenge siden vi begynte å spise sushi.

Jeg tenkte, æsj, rå fisk, er ikke noe for meg.

Jeg prøvde en bit her og der, hvis det dukket opp på buffeter.

Jeg lærte at det er ikke all sushi som har rå fisk.

Det er vegetar, crab/hummersticks, scampi og mye mer.

Jeg tenkte at siden så mange liker det så godt, må det være noe jeg ikke forstår her.

Så ble vi servert noen hos en venn og de var gode og jeg tenkte, hmm, må utforskes mer.

Vi har vært på noen buffeter når vi har vært i syden, der har jeg spist sushi, fortsatt ikke med rå fisk.

Etterhvert fikk jeg mer og mer sansen.

Nå går jeg på sushirestaurant hvis jeg har sjansen.

Og jeg spiser rå fisk.

Jeg tenker at når så mange mennesker spiser det, så må det gå bra.

 

Neste steg var å lære å lage selv.

Aldri har jeg strevd med å lage mat, men dette strever jeg med.

Fortsatt ser det ut som takras.

Første forsøk

Å helledussan, jeg prøver å lage sushi for første gang

Andre forsøk

Sushi, andre forsøk

 

I går hadde vi tredje forsøk her i huset.

I det jeg puttet første biten i munnen, ble jeg helt forfjamset.

Jeg sa at kjære vene, dette må være det beste jeg har lagd.

Det var så sykt godt at jeg har ikke ord.

Kanskje har smakssansene endret seg i prosessen.

Vi spiste opp alt jeg hadde lagd, for det er ikke bare meg som har fått sansen for sushi.

Gubben liker det han også.

Det er noe rart med den kombinasjonen av risen, soyasausen og wasabien, som åpner opp smakspaletten i munnen.

Jeg sa i går at jeg har ikke fått dårligere smakssans av coronaen, heller bedre.

Men kanskje er det sushien som har vekket opp noe.

 

Og det er ganske så merkelig, for man lager det nesten av ingenting.

I går lagde jeg med rå salmalaks for første gang.

Jeg kjøpte en bit laks, men brukte bare 4 smale strimler så jeg har faktisk nok til middag senere.

Men jeg så at det går fint å bruke den laksen som jeg frøs også.

 

Inspirasjon:

https://www.altasiatisk.no/2021/08/spicy-laksemaki-med-chilimajones/

Laks, vårløk, avocado, capers, chilimajones(majones, litt rømme, 1 chili, 2 fedd hvitløk, sitron, sitronpepper, salt)

Sushiris

 

Den andre var med Hummersticks.

1 pk hummersticks, 2 ss lodderogn, vårløk, røres inn sammen med chilimajonesen, avocado

Neste gang tror jeg at jeg lar være å blande det. Har heller majonesen på toppen etterpå.

 

 

Dette er ikke mange og dyre ingredienser.

Det er jo nesten ikke plass til noe på de noriarkene.

Det står i oppskriften at de skal deles i to, men jeg strever slik med å rulle de sammen.

Nå har jeg sett et par videoer på YouTube så neste gang, og det blir ikke lenge til, da blir det kanskje enda bedre.

Jeg skal ha en runde til med de samme jeg lagde i går.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg